Skånes FF U17 med fem MFFare på IP på lördag

Publicerad 12 mars 2010

Imorgon lördag spelar Skånes FFs distriktslag semifinal i Byggnads Cup på Malmö IP kl 16.00. Med i truppen är inte mindre än fem MFFare.

Spelarna som ska försvara Skånes färger är Filip Helander (Back), Joel Mårtensson (Mittfält), Tobias Lewicki (Mittfält), Simon Kroon (Mittfält) och Kristoffer Jeppsson (Mittfält). Utöver den himmelsblå kvintetten saknas Amin Nazari och Philip Toth-Andersson p.g.a. skador.

Undertecknad ringde upp förbundskapten Lars-Erik Olofsson och fick senaste nytt inför matchen imorgon.

Imorgon är det semifinal i Byggnads Cup. Hur ser det ut i laget?
Det är nästan som i tio små negerpojkar. Tyvärr har ganska många av våra spelare blivit skadade och vi får möblera om lite i laget jämfört med slutspelet i Växjö. Trist såklart men vi är egentligen inte oroliga då ersättarna som kommer in fungerar bra i vårt system och detta ger dem chansen att visa vad dom går för.

Är det några speciella avbräck du tänker på?
Att MFFs Amin Nazari inte kan vara med är givetvis ett mycket tungt avbräck. Utöver honom så saknas Filip Helanders mittbackskollega Emil Pålsson som är avstängd, ytterbacken Max Arvidsson som är skadad och Amins innermittfältskollega Markus Svensson som också åkt på en skada.

Stockholms FF står som motståndare på Malmö IP imorgon. Vad vet ni om dom?
Inte mycket. Vi har inte mött dom förut men vet ju dock att Stockholms distriktslag av tradition brukar vara ett av landets bästa så det kommer att bli en tuff match.

Hur viktigt är det att vinna imorgon?
Detta är sista turneringen med detta laget sen skiljs gruppen åt. Tidigare år med denna årgång har individens utveckling stått i första rummet men nu går vi stenhårt för seger och det är det som är det viktigaste.

Om det blir seger i semifinalen, vem väntar då i finalen?
I den andra semifinalen möts Västergötland och Hälsingland.

Ok, då avslutar vi med att önska lycka till imorgon!
Tack för det

Passa på att ta er till Malmö IP imorgon lördag 16.00 för högklassig ungdomsfotboll och heja gärna lite extra på våra spelare!

AV: ANDREAS GEORGSON