Skånemästare, Serieseger och en helt vanlig seger

Publicerad 04 september 2006

MFF Ungdom kan denna helg stoltsera med att P14 blivit Skånemästare, att våra juniorer vunnit sin serie trots att det återstår tre omgångar och där emellan en helt vanlig seger i en seriematch för P15.

P14
Det blev seger i dagens DM-final med 2-1 mot Husie IF, efter 1-0 i paus.
Vi spelar stundtals bra i första halvlek, men blir ibland lite stillastående eller så väljer vi att transportera boll istället för att spela den. Men i det stora hela så är det godkänt mot ett taktiskt och väl organiserat Husie, som backar hem på egen planhalva.
1-0 kommer efter ett fint anfall på högerkanten, och efter ett bra inlägg från Niko så kan Lunkan lobbnicka in bollen.
I andra halvlek sjunker spelkvalitèn från vår sida. Visst skapar vi ett par riktigt bra lägen där vi borde gjort mål, men istället bjuder vi in Husie i matchen genom att vara obeslutsamma i försvarsspelet och 1-1 är ett faktum. Inte speciellt rättvist, men så är fotbollen.
Vi replikerar emellertid snabbt genom Rasmus Sandèn, som bara har att raka in bollen i öppet mål efter att Dado har gjort en fin soloräd på högerkanten, brutit in i straffområdet och serverat Sandèn.
Vi tar en klart rättvis seger i DM. Under hela DM-resan har vi endast släppt in ett enda mål, och det kom i finalen. Mycket starkt killar!
Nu väntar SM-slutspel för ljusblått, vilken härlig utmaning.
Vi tackar Skånes Fotbollsförbund, Löberöds IF, domare och Husie IF för en trevlig finaldag!

MFF-Husie IF 2-1

Målskyttar: Rasmus Lundquist, Rasmus Sandèn