Skånederby i dagens U21-premiär

Publicerad 17 april 2007

– Det är lite kejsarens nya kläder, det är det, säger Alf Westerberg inför premiären av den B-lagsserie som i år heter U21 Södra.
I första matchen idag 17.00 väntar icke desto mindre HIF hemma, och på plan gör Niklas Skoog comeback i anfallet, Robin Nilsson på mitten och Gabriel i försvaret.

Malmö FF B – Helsingborgs IF B Malmö Stadion 17.00.

Startelvan:

Håkan Svensson

Philip Milenkovic, Daniel Theorin, Gabriel, Christian Järdler

Labinot Harbuzi, Robin Nilsson, Guillermo Molins

Marcus Pode

Niklas Skoog, Edward Ofere

Bänken: Festim Bytyqi(mv), Christoffer Lundin, Jasmin Sudic, Agon Mehmeti, Elvir Biberic.

– Vi är framför allt nyfikna på att se de spelare som är tillbaka efter sina skadeuppehåll, säger Alf Westerberg inför B-lagets premiär i den serie som ifjol hette Utvecklingsserien och i år U21 Södra.
Jo, den nya seriens nya regler slår fast att endast 4 spelare över 21 (plus målvakt) får vara på plan – men i praktiken blir det ingen större skillnad från hur det var tidigare.
– Det är lite kejsarens nya kläder, det är det. Vi brukar matcha många unga spelare, och fördelningen brukar se ut ungefär så här.

Fast just i den bekväma men ovana sits MFF befinner sig i just nu, nämligen den att i stort sett alla skadade spelare inom kort – om allt går enligt förväntningarna – är tillbaka, så kan det härna U21-reglementet faktiskt komma att ställa till det en del. För visst vore det bra att kunna matcha igång inte bara Skoog och Gabriel utan även Jon Inge Höiland och Johan Andersson, samtidigt som de för närvarande bänknötande Järdler, Theorin och Kouakou behöver sin dos av matchtempo.

Hursomhelst, idag är det B-lagspremiär med hemmaderby mot HIF. Och vid sidan av det intressanta i att ta en titt på spelarna som för närvarande befinner sig i skuggan av A-elvan är det ju alltid angeläget att beskåda och heja fram till en seger över de rödblå rivalerna. Så: Malmö Stadion 17.00!

En oväntad placering i dagens lag är forwarden Guillermo Molins i mittfältstrion.
– Det viktigaste för honom i det här läget är att få speltid, vi har inga planer på att skola om honom! säger Alf Westerberg.

/Tobias Christoffersson