Skånecupen 20/21 ställs in

Publicerad 20 november 2020 i Nyheter,Ungdom

Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 ställs inomhusturneringen Skånecupen in 20/21.

Sedan 1964 har Skånecupen varit en höjdpunkt för fotbollsälskande ungdomar under jullovet. Det är med besvikelse som vi tvingas konstatera att årets upplaga av Skånecupen ställs in på grund av covid-19.

– Det gör ont att behöva ställa in Skånecupen det här året, samtidigt som det just nu känns som ett självklart beslut. Med tanke på den ökande smittspridningen behöver vi dra vårt strå till stacken och ta vårt ansvar. Vi ser fram emot att vara tillbaka med Skånecupen nästa år, säger Per Ågren, sportchef MFF Ungdom.

Malmö FF hade förberett en plan för att arrangera Skånecupen utan publik och med tydliga restriktioner.

– Först och främst vill jag säga att vi är ledsna över att behöva ställa in Skånecupen. Under hösten har vi arbetat fram ett gediget och genomtänkt protokoll för att kunna genomföra Skånecupen på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Det innebar bland annat logistikkartor för hur lagen skulle röra sig mellan matcherna och ett spelschema anpassat för så få kontakter som möjligt, säger turneringkoordinator Ivo Konjevod.

Här kan du ta del av hela protokollet.

Samtliga anmälda lag till Skånecupen har fått information skickad till sig, om så inte är fallet hör av er till Ivo Konjevod på ivo.konjevod@mff.se.

Esport-turneringen eSkånecupen kommer att genomföras. Vi återkommer med mer information kring den turneringen senare.

huvudpartners

officiella partners