Skall du till Zagreb? Viktig information

Publicerad 09 augusti 2011

Vi har fått viktig information från GNK Dinamo till alla MFF-supportrar som tänker ta sig till Zagreb för onsdagens playoff-match till Champions League.

Malmö FF:s supportrar placeras på södra läktaren av Maksimirstadion.

Klicka här för mer information om Maksimir stadion

Stadion öppnar 18.45, avspark 20.45

Av säkerhetsskäl rekommenderas det att man kommer till stadion under polisbeskydd och går in genom entrégrindarna omedelbart efter att man anlänt.

Ingen alkohol serveras och det är inte smart att komma dit överförfriskad så att man inte blir insläppt.

Det kommer att finnas kroatiska supportrar på södra läktaren men MFF-sektionen är avgränsad med staket, vakter och polis.

Det är inte tillåtet att ta in glasflaskor, flaggpinnar(endast böjbara i plast), megafoner, pyroteknik, skarpa föremål och stora paraplyer. ”Öppna trummor” är tillåtna

Av säkerhetsskäl och för att underlätta insläppen så har Malmö FF beslutat att bjuda på entrén för alla MFF-supportrar som kommer till södra läktaren. Representanter för klubben kommer att stå utanför entrén och dela ut biljetterna. Biljetterna är billiga och våra supportrars hälsa och stöd är viktigt för oss.

Eller för att citera Eric Persson från MFF-aren 1983:
”Det kan väl hända att några av våra av den goda tonens väktare förfasar sig över den på ståplatsläktarens krön placerade, ungdomliga hejarklacken och dess taktmässigt skanderade ”domarejävel”. Helt visst är detta ord inte någon prydnad för vårt svenska språk men ”i takt med tiden” som det heter. Och ingen domare lär tappa självförtroendet av detta brott mot konvenansens lagar.

Men hur ofta har jag inte i stället glatt mig över den entusiastiska supporterskara som följer oss på våra resor och över de många fladdrande MFF-flaggor som tillsammans med vår skånska, rödgula landskapssymbol utgör ett markant inslag mitt ibland en mot gästerna fientlig inställd publikmassa. Med sin blotta närvaro och med sina uppmuntrande hejningr utgör dessa eldsjälar ett värdefullt stöd för sina himmelsblå idoler”

Vi återkommer med mer information