Skadeuppdatering för Malmö FF:s herrlag

Publicerad 18 november 2021 i Herr,Nyheter

Herrlaget är återsamlat efter landslagsuppehållet och förbereder sig för lördagens match mot BK Häcken. Nedan följer en statusrapport från Jesper Robertsson, Malmö FF:s head of Medical, om skadeläget i truppen som det ser ut just nu.

Anders Christiansen

Ådrog sig en lättare lårskada under den senaste allsvenska matchen mot IFK Göteborg. Har under uppehållet följt en rehabiliteringsplan med positivt resultat och utvärderas dag för dag.

Erdal Rakip

Lämnade Nordmakedoniens landslagssamling efter en lättare knäskada. Har under uppehållet följt en rehabiliteringsplan som fallit väl ut, är åter i träning med laget och utvärderas dag för dag.

Ola Toivonen

Knäskadad. Borta resten av säsongen. Är en bra bit in på sin rehab, där allting hittills har fungerat väl. Ola har senaste tiden påbörjat en del rehab ute på plan, där han jobbar med löpteknik och parallellt med det fortsätter stärka muskler och funktion runt knät. Den fortsatta rehabiliteringsplanen sträcker sig en bit in på nästa år.

Felix Beijmo

Nyckelbensfraktur. Borta resten av säsongen. Operationen var lyckad. Felix har sedan dess jobbat med rehab. Till följd av den läktid som krävs för att bli helt återställd kommer Felix inte att vara i full träning under året men beräknas deltaga fullt ut vid uppstarten 2022. Tillsammans med fysteamet förbereds Felix inför nästa säsong.

Jonas Knudsen

Knäskadad. Borta resten av säsongen. Rehabprocessen fungerar bra och processen med gym och löpträning går enligt plan. Jonas är i en uppbyggnadsfas med muskulaturen i knät och nästa fas är att så smått komma ut på planen och börja med löpteknik. 

huvudpartners

officiella partners