Skadeuppdatering efter helgens match

Publicerad 19 mars 2018 i Nyheter

Malmö FF:s fysioterapeut Jesper Robertsson kommenterar det aktuella skadeläget i MFF-laget efter helgens cupseger mot Östersunds FK.

Fouad Bachirou skadade handen i semifinalen mot sin gamla klubb Östersunds FK. Han spelade färdigt matchen, men fick söka vård efter slutsignalen. 

– Nu har vi gjort en röntgen och träffat en ortopedspecialist. Han har en liten fraktur på ett mellanhandsben i vänster hand. Vi kommer att göra en konservativ behandlingsregim som betyder att han till en början kommer ha ett gips. I nästa skede skapar vi ett specialskydd. Planen är att få in honom i vanlig träning igen nästa vecka, säger Jesper Robertsson. 

Omständigheterna innebär att Fouad Bachirou har tackat nej till Komorernas landslagssamling. 

Oscar Lewicki missade matchen mot Östersunds FK på grund av ljumskbesvär. Men efter rehabilitering ser läget bättre ut för mittfältaren. 

– Vi stegrar det dag för dag. Vi planerar och räknar med att ha honom i träning nästa vecka. 

Pavle Vagic har haft en oturlig start på säsongen. Under träningslägret i Florida fastnade han med foten i gräset och fick en vridning i knät. Och för drygt fyra veckor sedan drabbades han av en bristning i baksida lår. Men nu ser det ljusare ut för 18-åringen. 

– Han har inga besvär längre. Han gör de sista momenten i återgångsfasen och vi räknar med honom i full träning senast måndag. 

Fredrik Andersson skadade handen under en träning när han räddade en boll. Han saknades därmed i helgens matchtrupp. 

– Han har fortfarande en liten reaktion på handen. Det har blivit en liten svullnad som stör. För hans del måste funktionen i handen förstås vara hundra procent innan han kör igång igen. Men det blir successivt bättre och vi räknar med att ha honom tillbaka inom kort. 

Den som ligger längst ifrån spel just nu är Andreas Vindheim. Högerbacken ådrog sig en korsbandsskada under cupmatchen mot IFK Göteborg och beräknas vara borta från spel i minst två månader. 

– Han genomgår en ortosbehandling som innebär att han bär ett skydd. Han är inne i den första fasen av sin rehabilitering, säger Jesper Robertsson.

huvudpartners

officiella partners