Skadeläget och lägerschemat

Publicerad 13 mars 2007

Anes Mravac spelar fotboll igen, Jon Inge Höiland tränar på plan och Johan Andersson har börjat löpträna. Här följer en sammanfattning av skadeläget i truppen, plus ett enklare schema för träningslägret.

I väntan på de första livstecknen från Cypern följer här lite om skadeläget i truppen samt ett preliminärt schema för träningslägret. Alla spelare följer med på lägret, med undantag av Joakim Persson som åter är ”på glid” till IFK Malmö för en ny låneperiod.

Skadeläget i truppen

Guillermo Molins rehab efter att hans knäskål hoppade ur led har gått helt enligt planerna; Gische är tillbaka i full fotbollsträning med laget igen.

Anes Mravac har haft en spikrak väg tillbaka från den knäskada i mitten av januari som ”bara” visade sig vara inre sidledbandet (korsbandsskada befarades).
– Ja, Anes rehab har gått snabbare än förväntat. Samtidigt hade han problem redan innan han fick denna skadan, och vi vill ha honom tillbaka i ännu bättre form än han var i då, säger Richard Dahan, och fortsätter:
– Anes är igång med fotbollsspel, inte i fullt spel på träningarna, men i alla delmoment. Vi räknar med att ha igång honom i alla fall i slutet av lägret, om än kanske inte för match.

Jon Inge Höiland har tagit det såväl symboliskt som faktiskt viktiga steget in på en fotbollsplan igen. Han tränar inte med laget än, men kör löp- och fotbollsövningar.
– Det är bättre nu än det varit sedan han fick skadan. Vi hoppas att han kan vara med en del i fotbollsspel på lägret, säger Richard Dahan.

Johan Andersson kämpar också med comeback efter knäskål ur led, och får tappert kämpa på ett tag till: han har börjat löpträna men har åtminstone ett par veckor kvar.
– Det går framåt, men det är svårt att sia om hur lång tid det tar innan han är tillbaka. Han ska först igenom en löpträningsperiod där han ska kunna löpa smärtfritt, och sedan får det blir lite mer fotbollsliknande övningar efterhand.

Under avdelningen lite lindrigare skador finns Niklas Skoogs bristning i lårbaksida som han ådrog sig i matchen mot Örgryte. Den kommer dock att ta ett par veckor för honom att återhämta sig till fullo ifrån; inget spel är att räkna med på Cypern. Även Jimmy Dixon har haft problem med en lårbaksida och tagit det lugnt den senaste veckan – men ska vara in full träning igen på lägret. Även Jonas Sandqvists lårframsida har gett med sig; han tränar för fullt igen.

Schema för träningslägret

Tisdag
Eftermiddag: Joggingpass efter ankomsten

Onsdag
Förmiddag: Fotboll/Löpning
Eftermiddag: Fotboll
Kväll: Teori

Torsdag
Förmiddag: Styrka
Eftermiddag: Fotboll

Fredag
Förmiddag: Fotboll
Eftermiddag: Träningsmatch AGF Århus / Träning för de som inte spelar

Lördag
Gym/rehab

Söndag
Förmiddag: Fotboll/Löpning
Eftermiddag: Fotboll
Kväll: Teori

Måndag
Förmiddag: Fotboll
Eftermiddag: Träningsmatch mot Örebro SK/ Träning för de som inte spelar

Tisdag
Morgon: Hemresa

Under veckan kommer lagledningen också att ha en ny omgång individuella samtal med alla spelare.

/Tobias Christoffersson