Simon Kroon skriver A-lagskontrakt

Publicerad 28 mars 2013

Ännu en talang från den egna ungdomsverksamheten tar steget till A-lagskontrakt. Nu är det klart att Simon Kroon har skrivit på för 3 år.

Redan den 20 juni 2011 gjorde Simon Kroon debut i A-lagssammanhang när han byttes in i matchen mot Kalmar FF. 

– Jag fick hoppa in 3 minuter. Sen blev det åtta matcher totalt den säsongen, två från start.

2012 var den första riktiga säsongen med A-laget vilket gav mersmak.

– Efter säsongen tog jag ett beslut om att 2013 skulle bli mitt år. Jag bestämde mig för att inte åka på semester, istället körde jag varje dag i gymet med Greger Andrijevski. Det är sånt som känns så bra med MFF. Att vi har en stor ledarstab som alltid är där och stöttar oss och hjälper oss.

Träningen har gett resultat och det är nu en nästan 5 kg muskulösare Simon Kroon som forsar fram längs kanterna.

– Snabbheten hade jag innan, men jag saknade duellstyrkan. Greger hjälpte mig bygga upp bål och ben för att bättre kunna ta närkamperna. Förut flyttade motståndaren på mig alldeles för lätt. Nu kan jag trycka mig förbi om det behövs.

Att det närmade sig ett A-lagskontrakt har varit ganska väntat.

– Jag spelade alla tre tävlingsmatcherna i Cupen, så det har känts som att jag är med i diskussionen. Med A-lagskontraktet flyttar jag upp i hierarkin och nu konkurrerar jag på samma villkor så att säga.

För Per Ågren är det ett kontrakt som han längtat efter att få klart.

– Simon har verkligen visat att han vill. Han jobbar seriöst och har inte backat för att ta det tunga jobbet för att nå resultat. Sen känns det alltid lite extra när en kille från vår egen ungdomsverksamhet tar det där sista steget och man tecknar A-lagskontrakt. Det är många MFF-ledare som kan känna sig stolta över att ha bidragit till Simons utveckling.