Simon Kroon lämnar MFF

Publicerad 21 december 2015 i Nyheter

Efter tio år i Malmö FF lämnar Simon Kroon klubben vid kontraktets slut den siste december. Mittfältaren går nu vidare till nya utmaningar i danska SønderjyskE.

Simon Kroon har rötterna i Limhamns IF och kom till Malmö FF år 2005. Under sina tio år i föreningen har han klättrat genom ungdomssystemet och i augusti 2011 skrev han på ett lärlingskontrakt. Sedan dess har han gjort många matcher på allra högsta nivå och kommer att vara ihågkommen bland annat för sitt mål i bortamatchen mot Olympiakos i Champions League och sitt hattrick mot Degerfors IF i Svenska cupen 2014. 

Totalt blev det 51 allsvenska matcher för MFF och på dessa prickade den snabba och tekniska mittfältaren in tre mål och sju målgivande passningar. Kontraktet med Malmö FF går ut till årsskiftet och nästa destination blir SønderjyskE som i skrivande stund ligger fyra i danska Superligaen.– Simon har varit i MFF hela vägen och gjort betydande insatser för oss, både i allsvenskan och Europa. Det tackar vi honom för. I år har han inte kunnat etablera sig så som både han och vi hade  hoppats på men vi kommer att fortsätta att följa honom, säger sportchef Daniel Andersson.

– Det är speciellt att lämna en klubb man varit i så länge. MFF är klubben i mitt hjärta och har varit  det sedan jag var liten. Men det ska bli skoj att testa något nytt och det ser jag fram emot, säger  Simon Kroon.

huvudpartners

officiella partners