Serieseger för MFF:s U21 efter 2-2 mot BK Häcken

Publicerad 04 augusti 2015 i Nyheter

Malmö FF:s U21 vända två underlägen när laget kryssade med 2-2 borta mot BK Häcken och tog därmed hem serien Folksam U21 Allsvenskan södra.

– I stort sätt tycker jag nog att vi är det bättre laget. Det var en öppen match där bägge lagen hade bra chanser. Den höga värmen spelade in en del men överlag är jag väldigt nöjd med vår prestation och att vi hämtar in två underlägen, säger Anders Palmér, tränare för Malmö FF:s U19 tillsammans med Tore Cervin som också var med på nybyggda Bravida Arena.

Det var hemmalaget som tog ledningen i matchminut 26 men bara sju minuter senare kvitterade Erik Andersson genom en vänsterkanon som borrade sig in i målvaktens bortre hörn.

I inledningen av den andra halvleken återtog BK Häcken ledningen men Guillermo Molins såg till att MFF kunde lämna Hisingen med en poäng efter att han letat sig in i den bortre ytan i straffområdet och dundrat in ett inlägg.

– Molins var väldigt nöjd över sin insats. Han var rörlig och ville hela tiden ha bollen. Guille är en kille som har hög kapacitet, säger Anders Palmér och fortsätter:

– Ser man till spelarnas prestation är det många som gör en bra match. Dennis Hadzikadunic stod upp bra mot Häckens nya stora holländska anfallare Michiel Hemmen och han fick även stångas mot René Makondele.

Med dagens poäng är det klart att Malmö FF vinner Folksam U21 Allsvenskan Södra då laget ligger först i tabellen, på samma poäng som IF Elfsborg men på bättre målskillnad och med en match mindre spelad.

huvudpartners

officiella partners