Seriepremiär för MFF:s äldre ungdomslag

Publicerad 11 juni 2020 i Nyheter,Ungdom

Till helgen är det äntligen dags för seriespel för Malmö FF:s P19, P17 och P16.

Efter en lång försäsong och vår är det äntligen dags för Malmö FF:s äldre ungdomslag att sparka igång seriespelet. För P19 väntar Kalmar FF på hemmaplan på söndag innan laget spelar borta mot IFK Värnamo torsdagen den 17 juni.

– Jag tycker killarna har haft ett bra humör, bra koncentration och fokus rakt igenom. Klart att de har saknat att spela matcher precis som alla andra. Det har varit en annorlunda situation på många sätt med corona, men jag upplever att spelarna är i en bra fysisk form och jag tror att vår startsträcka inte är alltför lång, säger Roland Larsson, tränare i P19.

Även för P17 är det Kalmar FF som står för motståndet i premiäromgången, medan laget möter IFK Norrköping i omgång två. Båda matcherna spelas på bortaplan.

– Killarna har jobbat på extremt bra trots den ovana och svåra situationen för oss alla. Under våren har vi försökt lägga mycket tid på vår speluppbyggnad och jag tycker att vi blir bättre och bättre på det för varje dag som går. Vi har spelat en del internmatcher och har förmånen att ha fått möta Sveriges bästa P19-lag, vilket har varit nyttigt. Samtidigt vill vi förstås gärna tävla mot andra klubbar och spelarna är verkligen laddade för det här, säger Max Westerberg, tränare i P17.

P16 möter Kvarnby IK i ett laddat derby.

– Det ser bra ut, killarna har jobbat hårt och det har varit högt tempo på träningarna. Det kommer bli en hård match mot Kvarnby, de är alltid tuffa att möta, säger Per Ola Lindkvist, tränare i P16.

Med tanke på rådande situation med COVID-19 spelas matcherna utan publik.

Seriespel

Upplägget för P19 Allsvenskan och P17 Allsvenskan är detsamma. Det finns två grundseriegrupper, södra respektive norra. Serierna avgörs som enkelserier där de fem bästa lagen från respektive serie spelar en fortsättningsserie. Vinnaren i södra möter sedan vinnaren i norra i en final som spelas helgen 14-15 november.

P16-serierna består av åtta grundseriegrupper där lag 1-3 samt fyra bästa fyrorna kvalificerar sig till A-slutspel. De bildar fyra grupper med sex lag i varje grupp. Slutspelsgrupperna genomförs i form av enkelmöten där vinnaren i respektive grupp går vidare till finalspel. Finalspelet genomförs med semifinaler följt av final, som spelas helgen 24-25 oktober.

Spelschema

P19
Malmö FF – Kalmar FF
Söndagen 14 juni 14:00

IFK Värnamo – Malmö FF
Onsdagen 17 juni 13:00

P17
Kalmar FF – Malmö FF
Söndagen 14 juni 14:00

IFK Norrköping – Malmö FF
Torsdagen 18 juni 13:30

P16
Malmö FF – Kvarnby IK
Lördagen 13 juni 09:30

Östers IF – Malmö FF
Torsdagen 18 juni 16:00

huvudpartners

officiella partners