Sena mål fällde P17

Publicerad 22 oktober 2019 i Nyheter

I en stökig match förlorade P17 borta mot Halmstad med 2–3 – det innebär att laget missar spel i UEFA Youth League kommande säsong.

P17 ALLSVENSKAN SLUTSPELSSERIE

Halmstads BK – Malmö FF 3 – 2 (0–0)
Mål: Ajdin Avdic (48′), David Edvardsson (75′)

– Det var en tajt match mellan två lag som var bra på att spela ”sin fotboll”. HBK spelade rakt, tydligt och var duktiga på fasta situationer. Tyvärr gör de 1–0 och vi får en utvisning precis före halvtid, säger P17-tränaren Max Westerberg.

Men MFF knöt näven och kvitterade några minuter in i andra halvlek genom Ajdin Avdic. I den 75:e minuten kom sen också 2–1 genom David Edvardsson på hörna.

Dessvärre kunde Halmstads BK kvittera på straff med tio minuter kvar – och gjorde även segermålet med några minuter kvar av matchen. Förlusten innebär att P17 slutar trea i Allsvenskan, bakom Hammarby IF och Halmstads BK.

– Det är lite blandade känslor. Killarna har gjort en fantastisk säsong och tagit stora kliv i utvecklingen. Men man känner ändå tomhet efteråt. Alla vi som jobbar med detta gillar att komma i mål med saker och det lyckas vi inte riktigt med nu, det är tråkigt. UEFA Youth League-platsen som låg i potten hade varit ett fint tillfälle att ge spelarna och oss ledare internationell erfarenhet. Men vi kommer tillbaka nästa år, säger Max Westerberg.

huvudpartners

officiella partners