Semifinalförlust på straffar för P16

Publicerad 20 oktober 2020 i Nyheter,Ungdom

P16 lyckades inte försvara sin SM-titel – trots 2-0-ledning mot BK Häcken i semifinal blev det förlust på straffsparkar.

Elison Makolli under SVFF:s riksläger för pojkar på Bosön den 28 juli 2020 i Stockholm.

Den 19 oktober förra året vann P16 SM-finalen mot AIK hemma på Stadionområdet. Nu väntade semifinal, BK Häcken på bortaplan och en möjlighet att ta sig närmare en ny SM-titel.

Och det började bra – då MFF tog ledningen på Bravida Arena i matchens 26:e minut genom lagkaptenen Elison Makolli. Roman Zadran utökade till 2-0 på straff efter 54 minuter.

BK Häcken tog sig tillbaka in i matchen och William Nilsson reducerade i 64:e matchminuten. Samme Nilsson gjorde även 2-2 med knappt tio minuter kvar. Ett resultat som stod sig över full och förlängning vilket innebar straffar. Hemmalaget drog det längsta strået och slutresultatet skrevs till 7-5 efter straffar.

Malmö FF: Elison Makolli (26′), Roman Zadran (54′)