Seger!

Publicerad 25 augusti 2013

Efter två raka förluster mot IFK Göteborg på Swedbank Stadion är ordningen återställd. 3-1 med mersmak.

Lapp på luckan i en match som inte är derby sedan guldmatchen 2010. 23142 åskådare på plats och ett riktig tbra tryck från samtliga läktare. Allt upplagt för fest och laget bjöd verkligen till. Trots ett tidigt mål från gästerna var det MFF som hade greppet om matchen under hela första halvlek. 68% bollinnehav visar hur man dominerade matchbilden.

1-1 kom på en frispark. Jiloan Hamad slog bollen in i straffområdet där Pontus Jansson kom flygande med full kraft och träffade bollen perfekt med pannan.

2-1 kom strax innan paus då Emil Forsberg gled förbi sin försvarare, kom in i straffområdet och tryckte upp bollen i bortre hörnet.

Efter paus sjönk tempot något och IFK Göteborg kunde börja jobba sig in i matchen igen. Efter 60 minuter gör MFF ett dubbelbyte. Thern och Forsberg gick ut och in kom Friberg och Molins.

– Vi kände att IFK började få kontroll på matchen, förklarade Rikard Norling. De fick tid att vända upp och då är det ett alldeles för bra lag.

Med friska ben inne på planen stabiliserades spelet igen. 3-1 kom på en indirekt frispark. Magus Eriksson petade bollen till Jiloan som säkert tryckte upp den i nättaket.

– Efter 3-1 är matchen slut, menar IFK Göteborgs Mikael Stahre.

Resultatet innebär att MFF åter är ensamma ledare i Allsvenskan på 44 poäng, 3 poäng före Helsingborgs IF.

Nästa hemmamatch är måndagen den 16 september då vi möter Djurgårdens IF. Du köper din biljett här.