MFF besegrade tabelltreorna Halmia och drygade ut serieledningen eftersom IFK Göteborg samtidigt förlorade.

Petronella Winblad gjorde MFF:s första mål med ett fint långskott (Arkivbild)

Nyckelhändelser

1′ Avspark.

3′ Nova Rolfsson kommer fri i en svår vinkel och avslutet rullar precis utanför vänstra stolpen.

8′ IS Halmia träffar ribban efter ett välriktat skott från 25 meters håll.

21′ Anna Plantin kommer ensam med målvakten efter ett väldigt fint uppbyggt anfall men tyvärr går bollen precis utanför.

23′ Ny chans för MFF när Rolfsson snappar upp bollen och skjuter. Målvakten styr undan till hörna.

24′ MÅL! Petronella Winblad slår till med ett långskott som går ribba in.

Halvtid: MFF det bättre laget med flera chanser och halvchanser. Bortalaget inte helt ofarliga och har stått för några fina spelkombinationer.

50′ MÅL! Anna Platin kommer en mot en, tar sig förbi sin motståndare och rullar behärskat bollen i mål bakom målvakten.

52′ Halmia får ett utmärkt läge att reducera men avslutet går utanför.

71′ MÅL! Julia Welin spelar fram Rebecka Holm som stöter in 3-0 från nära håll.

81′ MÅL! Inhopparen Tilde Wahlgren spelas fram av Nova Rolfsson och utökar ledningen.

88′ MÅL! Erica Persson Welin avslutar och bollen rullar långsamt in i mål.

MAXIM KHALIL EFTER MATCHEN

– Vi gör det rätt okej. Vi hamnar lite fel i pressen första 30 mintuerna. Sen äter vi oss in i det och får bättre resultat. Vi har pratat om att vi behöver straffa mer i djupled och det gör vi i andra halvlek. Vi bränner något för mycket men annars är det stabilt och kontrollerat.

– Vi saknar mycket folk. I det laget vi ställde upp med när vi mötte dem på bortaplan skiljer sex spelare. Så det tyder på att vi har en stark trupp och att vi utvecklat vårt sätt att spela fotboll. Det är också jättekul att Olivia fick göra debut och att Tilde gjorde sitt första mål i seriesammanhang.