Seger och debutmål

Publicerad 27 augusti 2012

Det satt långt inne, men när det väl släppte small det två gånger. Första målet av Miiko Albernoz följdes av debutanten Tokelo Ranties.

– Det var vårkänslor ikväll. Det poppade upp blåklockor överallt i straffområdet, log Rikard Norling på presskonferensen.

Det stod 0-0 i paus och även om MFF hade haft 60% av bollinnehavet hade vi bara haft två avslut på mål och det kändes som att spelet hackade lite.

– Vi var inte så skärpta i de olika momenten som vi ska vara, menade Norling. I passningarna, i mottagningarna, i dribblingarna, i crossbollarna. Sen blir det lite nervöst när tiden går. Men så har vi folk på bänken som kan gå in och förändra en matchbild. Trots att vi hade några spelare borta för skador. Det visar att vi har bra bredd och bra kvalitet.

Det dröjde ända tills 87e minuten innan första målet kom då Miiko Albernoz behärskad placerade in bollen från sin position strax utanför straffområdet. Två minuter senare var det Tokelo Ranties tur. En lång löpning över halva planen, en dragning åt höger följt av en lika snabb dragning åt vänster och så ett vänsterskott vid stolproten. Vackert och effektivt.

– Han har mjuka fötter, även med bollen, menade en mycket nöjd Norling.

 

Mer information, artiklar och kommentarer kommer så småningom.