Seger mot Norrköping

Publicerad 22 september 2013

Malmö FF vinner den viktiga bortamatchen med 2-0 efter mål av Guillermo Molins och Jiloan Hamad.

Det var en tuff match under besvärliga förhållanden. Norrköping pressade och vann mycket boll och matchen stod verkligen och vägde när Magnus Eriksson krigar till sig en boll strax utanför straffområdet. Han avancerar och spelar bollen till Guillermo Molins som vänder upp och sätter bollen säkert. 1-0 höll sig till halvlek. Tyvärr drog Markus Halsti på sig en varning och därmed är han avstängd i derbyt mot HIF på onsdag.

I andra halvlek pressar åter Norrköping och Johan Dahlin hålls sysselsatt. Erik Johansson får ont i foten och byts mot Filip Helander. Simon Forsberg byts strax efteråt ut mot Simon Kroon. Så kontrar Malmö och Molins biter sig fast i straffområdet, därifrån spelar han tillbaka till Hamad som lägger bollen tillrätta och trycker in 2-0. Omgående efter målet byts Guillermo Molins ut mot Dardan Rexhepi.

Segern innebär att Malmö FF åter leder Allsvenskan med 3 poäng.