Seger mot Mjällby: ”MFF är det bästa laget vi mött i år”

Publicerad 30 september 2013

Det satt hårt åt, men i den 84e minuten slank bollen äntligen in efter en påpasslig nick av Erik Friberg.

MFF tog greppet om matchen direkt och släppte knappt bollen till Mjällby under hela matchen. 65% bollinnehav signalerar i princip spel mot ett mål. Mjällbys tränare, Anders Torstensson, reagerade nästan med förvåning när han såg siffrorna men drog snabbt till med:

– Inte mer, jag trodde det var 80 – 20?

Nu är MFFs övertag bara en del av sanningen. Mjällby var inte ofarliga och Johan Dahlin fick rycka ut några gånger för att bevara nollan bakåt. Samtidigt skapade inte laget så mycket framåt och oavgjort i paus kändes ganska rättvist. Rikard Norling menade efteråt att Mjällby lyckades perfekt med sin taktik i första halvleken:

– De hade Haynes som screenade av oss på ett jobbigt sätt. Vi fick komma upp med våra mittbackar och det ställde oss en del.

Torstensson menade att MFF vann rättvist, men var samtidigt stolt över prestationen:

– MFF är det bästa laget vi mött i år. Jag är mycket stolt över killarnas defensiva prestation. Till slut gjorde Malmö mål och vann rättvist.

Rikard Norling är inne på samma linje:

– När vi rullar på som vi gör är det inte lätt att stå emot en hel match. Vi visade tålamod och det gav till sist utdelning. Så kan matcher också se ut, att man inte avgör förrän i 84e minuten.

För MFFs del innebär vinsten att laget toppar tabellen på 54 poäng, 4 poäng före tvåan IFK Göteborg, med bara fyra omgångar kvar att spela. Nästa hemmamatch är mot Brommapojkarna och den spelas den 20 oktober. Du köper din biljett här.