Seger mot Mariebo

Publicerad 19 augusti 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF tog en ny seger i Division 1 södra när laget besegrade Mariebo IK med 4–0.

nyckelhändelser

1′ Avspark på Limhamns IP.

3′ Hejde transporterar skickligt fram bollen och slår ett inlägg längs med marken.  Skarström är först på inlägget men avslutet smiter precis utanför första stolpen.

14′ Mariebo hotar efter en frispark. Bollen spelas in mot MFF-straffområdet och når en Mariebospelare på huvudet som skarvar bollen mot mål. Hagberg styr undan.

21′ MÅL! Djupledslöpande Nova Rolfsson hittar Julia Welin utanför straffområdet som elegant placerar in ledningsmålet!

26′ MÅL! Nova Rolfsson blir ensam med målvakten och rullar in 2–0 med en bredsida.

42′ Mariebo skjuter i ribban.

43′ Julia Welin drar iväg på en dribblingsräd. Anfallaren tar sig hela vägen in i straffområdet innan hon avslutar, stolpen i vägen för 3–0.

50′ MÅL! Rebecka Holm blir ensam med målvakten och gör inga misstag här hon behärskat avslutar i mål.

61′ MÅL! Nova Rolfsson avancerar centralt i banan och placerar enkelt in sitt andra mål för dagen.

90′ Slut! Malmö FF tar en ny seger i Division 1 södra.

Maxim khalil efter matchen

– Jag tycker vi gör en rätt dålig första halvlek. Slarvigt, ofokuserat och dåliga mottagningar. Vi stressar upp oss helt i onödan. Det är rätt jämnt. Så jag är inte alls nöjd med den första halvleken. Det är inte tydligt att vi är ett topplag när vi kliver in, tycker jag. I andra halvlek pratar vi om att vi ska gå ut och visa vad vi gjort för prestationer den senaste tiden och att visa vad vi vill med den här matchen. Det tycker jag vi gör. Den andra halvleken är betydligt bättre, vi gör tillräckligt för att vinna matchen men det är inte en av våra bättre matcher.

– Det viktigaste vi tar med oss är att vi går in i ett intensivt schema nu och vi kan inte gå runt och fundera på andra matcher utan varje match är väldigt viktigt. Det blir viktigt att tillsammans fundera över hur vi ska hantera dessa matcher.

Malmö FF: Welin (21′), Rolfsson (26′, 61′) Holm (50′)