Seger mot Köge när ungdomarna tog för sig

Publicerad 27 juni 2021 i Herr,Nyheter

I söndagens andra träningsmatch besegrade Malmö FF danska HB Köge med 2–0. Veljko Birmancevic öppnade målskyttet redan i den tolfte spelminuten och strax före halvtidsvilan bjöd Eric Larsson på ett riktigt klassmål. Sista halvtimmen var nio av elva spelare ute på plan fostrade i MFF:s Akademi.

Nyckelhändelser

1’ Inför ögonen på 327 MFF:are i solskenet på Malmö Stadion ställdes Jon Dahl Tomasson mot sitt gamla lag HB Köge och sin förre landslagskollega Daniel Agger.

12’ MÅL! Veljko Birmancevic dundrade in ledningsmålet efter att först ha prickat stolpen i ett friläge och sedan själv tagit hand om returen.

19’ Birmancevic inledde piggt och tog sig återigen förbi sin försvarare ute på vänsterkanten. Tittade upp och hittade fötterna på Sebastian Nanasi vars avslut gick precis över ribban.

26’ Amin Sarr och Veljko Birmancevic spelade sig igenom Köges försvar och den sistnämnde var det som fick läget. En makalös enhandsräddning från Köges målvakt hindrade Malmö FF från att öka på ledningen.

45’ MÅL! Med bara sekunder kvar av den första halvleken fyllde Eric Larsson på i offensiven. Snett till höger i straffområdet la han bollen till rätta och smekte in den i bortre krysset. Oj vilket mål!

58’ Mubaarak Nuh testde från distans och fick iväg ett tungt skott från nära 25 meter som Kögemålvakten räddade.

65’ Sista halvtimmen avslutade Malmö FF matchen med att ha nio av elva spelare ute på plan, fostrade i MFF:s akademi.

Jon DAHL TOMASSON efter matchen

– Först och främst var det härligt att se Daniel (Agger, tränare i HB Köge) som jag har många fina minnen med från tiden i danska landslaget. Och roligt att möta in gamla klubb. En bra match och en bra dag för oss där flera spelare fick många minuter i benen och det behövdes nu när vi går in i en intensiv period med spel i Allsvenskan och kval till Europa.

– Jag tycker våra unga killar tar för sig och visar upp sig. De vill mycket, ibland kanske för mycket men de har mycket energi och ställer höga krav på varandra.

– Jag är också glad för Oscar Lewickis skull, det är härligt att han är tillbaka. Han är en viktig spelare för oss som behärskar många positioner. Han har varit borta länge och kämpat på. Han fick bära kaptensbindeln idag och sättet som han tar hand om de unga killarna och pratar med dom i omklädningsrummet både innan matchen och i halvtidspausen är kul att se.

MÅL

MFF: Veljko Birmancevic (12), Eric Larsson (45)

LAGUPPSTÄLLNING

Melker Ellborg
Eric Larsson, Franz Brorsson, Noah Eile, Emil Lindman
Bonke Innocent, Oscar Lewicki,
Peter Gwargis, Sebastian Nanasi, Veljko Birmancevic
Amin Sarr

Ersättare: Viktor Andersson, Aleksander Damnjanovic Nilsson, Mubaarak Nuh, David Edvardsson, Amel Mujanic, Markus Björkqvist, Hugo Andersson, Josef Al-Imam,

huvudpartners

officiella partners