Seger mot IFK Värnamo

Publicerad 03 juni 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF tog veckans andra seger på bortaplan när laget besegrade IFK Värnamo med 4–1.

Nyckelhändelser

1′ Matchen sparkas igång på Finnvedsvallen!

9’ Bollen dimper ner vid fötterna på Linnea Svensson efter att målvakten rensat bort en hörna. Men mittbacken får lite för mycket kraft på bollen som åker över ribban.

17′ MÅL! Malin Gunnarsson kommer före målvakten till bollen och trycker ledningsmålet hårt och välplacerat.

23′ MÅL! Elin Björklund tar sig förbi på högerkanten och hittar Sarah Mellouk med ett inspel. Mittfältaren kan sedan enkelt placera in 2–0.

26′ Anna Plantin nickar i ribban efter ett inlägg av Malin Gunnarsson.

28′ Värnamos Mimmi Strömgren i kollision med Linnea Hagberg och Värnamo tilldelas en straffspark. Hemmalagets Maegen Doyle förvaltar den.

33′ MÅL! Linnea Svensson når högst på en hörna och trycker dit 3–1 med pannan.

66′ Värnamos Mimmi Strömgren träffar ribban efter en frispark utanför vårt straffområde.

76′ Linnea Svensson nära att utöka ledningen. Men hennes nick rensas på mållinjen.

81′ MÅL! Sarah Mellouk gör sitt andra för dagen när hon kyligt tar emot och chippar in 4–1.

90′ SLUT! Vi vinner med 4–1 på Finnvedsvallen.

Maxim Khalil efter matchen

– Vi kontrollerar matchen väldigt bra. Och kanske är det årets bästa anfallsspel. Jag tycker att vi får en väldigt fin träff i det vi har jobbat med hela säsongen. Vi lockar för att sedan stegra, hur vi jobbar oss igenom deras lagdelar, bygger trianglar och kombinerar det med längre bollar. Jag tycker vi gör det väldigt bra idag. Vi har ett par riktigt bra anfall, vissa av riktigt hög klass.