Seger mot IFK Värnamo

Publicerad 31 juli 2023 i Herr,Nyheter

Två mål i den andra halvleken blev avgörande när Malmö FF besegrade IFK Värnamo med 3–1.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Eleda Stadion

2′  IFK Värnamo hotar tidigt. En kort slagen hörna slås in och hittar en motståndare på huvudet. Bollen styrs mot målet men Johan Dahlin sträcker ut och kan fånga bollen.

17′ Värnamo hittar en yta bakom backlinjen och får ett friläge. Avslutet går mot Johan Dahlins vänstra hörn men målvakten visar tålamod när han slänger sig vid rätt tillfälle och styr undan bollen.

24′ MÅL! En boll dimper ner framför fötterna på Isaac Kiese Thelin efter en hörna. Anfallaren gör inga misstag och trycker dit bollen bakom Vaitsiakhovich.

27′ Värnamo kvitterar. Oscar Johansson skruvar in 1–1 bakom Johan Dahlin.

39′ Sebastian Jörgensen kommer fri i djupet efter en öppnande boll av Taha Ali. Den danska yttern stannar upp något och lägger över bollen på vänsterfoten för att skjuta, avslutet går utanför.

50′ Gustav Engvall kommer fri med Johan Dahlin efter en frisparksvariant. Dahlin räddar skickligt avslutet från nära håll med en hand.

68′ Taha Ali kommer fri längs med vänsterkanten efter ett fint kombinationsspel med Sergio Peña. Yttern skär sedan in i banan och testar avslut som smiter förbi kryssribban.

73′ MÅL! Inbytte Sören Rieks kombinerar sig förbi i straffområdet och rullar in 2–1 genom en tunnel.

90+3′ MÅL! Isaac Kiese Thelin punkterar matchen när han skruvar in 3–1 i bakom Värnamos målvakt.

henrik rydström efter matchen

–  Jag sa till spelarna där inne att vi har många saker vi behöver jobba på men det är roligare att göra det när man vinner. Vi är i ett slags ombyggnadsfas där vi var väldigt bra i april, maj. Sedan tappade vi mycket av vår ryggrad. De som vi plockat in som ska bli en ryggrad ihop med de vi har kvar har inte riktigt kunnat träna och kommit in i hur vi vill spela. Det syns i perioder i matchen. Det var en härlig fotbollsmatch där båda lagen kör.

– Det blir ett annorlunda spel här hemma. Jag tror det var bra för oss att det var lite öppnare. Det gjorde att vi kunde göra mål på chanser som inte ser så klara ut – men vi kom till chanser som gav våra spelare lite andra ytor än vad vi haft tidigare. Det jag är missnöjd med är att vi har 18 bollvinster på deras planhalva och utnyttjar det för dåligt. Det hade vi kunnat göra bättre. Men vi var tillräckligt bra för att vinna matchen rättvist.