Seger mot Hammarby IF

Publicerad 17 september 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF tog en komfortabel seger på bortaplan när laget besegrade Hammarby IF med 3–1.

Firandet vid Ottos första mål i MFF.

nyckelhändelser

1′ Avspark på Tele2 Arena.

13′ Det är hemmalaget som skapar matchens första klara målchans. Ett lågt inlägg som styrs på ett tillslag men Johan Dahlin gör en fin räddning.

19′ MÅL! MFF tar sig runt på vänsterkanten och Sebastian Nanasi sticker in bollen till Oliver Berg som tittar upp och placerar in bollen vid den första stolpen. En fin MFF-period i matchen.

22′ En kort Malmöhörna och Taha Ali tar sig läckert fram längs kortlinjen. Spelar bollen snett inåt bakåt till Martin Olsson som lägger upp för skott men avslutet går över.

40′ MÅL! Stefano Vecchia skruvar in en frispark från nära 25 meter. Bollen sitter perfekt intill första stolpen. Elegant!

46′ Den andra halvleken är igång.

59′ Det slarvas i det egna straffområdet och Hammarby bjuds på ett jätteläge. Men Johan Dahlin står för en fantastisk enhandsräddning.

75′ MÅL! Ett vackert MFF-anfall avslutas på bästa sett när Sebastian Nanasi lägger bollen i steget på Otto Rosengren som lyfter bollen över Hammarlagets målvakt. Läckert!

83′ Hammarby reducerar med sju minuter kvar av ordinarie tid.

90+4′ Slut! Malmö lämnar Tele2 Arena med tre poäng.

henrik rydström efter matchen

– En tuff match på förhand. Vi vet ju vilken form Hammarby är i och hur atmosfären och stämningen kan vara här. Det har varit mycket snack om konstgräs och Malmö men jag tycker vi hanterar de här sakerna på ett väldigt bra sätt. När vi går upp i en 2–0-ledning kan vi spela på det. Vi behöver inte jaga som mot Göteborg. Vi vet att vi är starka i ledning. Vi har inte tappat poäng i en match som vi tagit ledningen i.

– Vi valde att spela med en lite mer offensiv uppställning för vi ville visa en lite mer direkthet när vi går för segern. Ska vi vinna ska vi gå för det och inte hoppas att vi får en seger. Vi hanterar det och visar den direktheten på ett tillfredsställande sätt. Jag tycker andra halvlek framförallt är väldigt bra. I den första halvleken var vi lite bekväma. Det blev bättre i den andra halvleken, men klart leder du med 2–0 kommer det öppna upp sig och jag tycker vi också defensivt hanterar det Hammarby försöker göra. Jag är väldigt nöjd över den här prestationen.