Seger mot Halmstads BK

Publicerad 07 augusti 2023 i Herr,Nyheter

I regnet på Eleda Stadion besegrades Halmstads BK med 3–0. Sebastian Jörgensen slog till med sitt första mål för föreningen och Pontus Jansson med sitt första sedan återkomsten.

nyckelhändelser

Minut 2: Tidig chans för gästerna från Halmstad vars anfallare rinner igenom MFF:s mittförsvar, men Johan Dahlin visar prov på bra reflexer och räddar.

Minut 25: MFF med mest boll men HBK står för målchanserna. Den här gången står för en Pontus Jansson brytning på ett avslut från nära håll.

Minut 28: MÅL! Sebastian Jörgensens vänsterfot hittar en omarkerad Pontus Jansson som med en majestätisk nick gör sitt första mål sedan återkomsten.

Minut 45: Taha Ali byter av Otto Rosengren som tvingas avbryta matchen efter en skada. 1–0-ledning i paus.

Minut 47: MÅL! Härlig start på den andra halvleken när Sebastian Jörgensen avslutar ett mönsteranfall och stöter in 2–0 med vänsterfoten.

Minut 56: Taha Ali, som varit pigg efter inhoppet, är ytterst nära att göra 3–0. Han hindras av förre MFF-målvakten Marko Johansson som vaktar gästernas mål.

Minut 58: Stolpen hindrar Kiese Thelin från att utöka ledningen. Hårt tryck mot Halmstads mål.

Minut 90: MÅL! Sören Rieks kan enkelt trycka in trean efter att han blivit frispelad av Taha Ali.

Minut 90+5: Domaren blåser av matchen. En stark inledande period i den andra halvlek bäddar för segern.

Henrik Rydström efter matchen

– Jag är väldigt nöjd med Johan Dahlins insatser de här två senaste matcherna idag gör han två avgörande räddningar. Friläget i första och även en bra räddning i andra. Jag är inte nöjd med hur vi släpper till chanserna, det var några situationer mot Värnamo och några idag där vi definitivt kan agera bättre. Jag tycker att det finns perioder där vi faller tillbaka lite, Halmstad gör det bra och har bra kvalité och bra fart men vi hade också kunnat stoppa det genom att ta ett kliv framåt men istället faller vi tillbaka och jobba hem mot eget mål.

– Men om man sedan tittar på vad vi gjorde med bollen i två tredjedelar av matchen. Eller åtminstone halva delen med bollen var intressant och bra och vi fick se några jäkligt bra samarbeten och relationer. Nya spelare som kommer in Otto kliver visserligen av men jag tycker han hittar bra ytor och gör det bra. Lasse Berg visar att han är den spelaren som vi kommer ha väldigt stor nytta v. De sakerna var härliga att se. Vi behöver korrigera vissa bitar men sedan fanns det också bitar som var fina i spelet. En rätt god match till slut och jag är jättenöjd med att vi kan vinna med 3–0 mot en bra motståndare.

mål

Malmö FF: Jansson (28′), Jörgensen (47′) (Rieks 90′)
Halmstads BK:

Varningar

Malmö FF: Ceesay (9′), Jansson (29′)
Halmstads BK: Baffoe (72′)

Laguppställning

Johan Dahlin
Joseph Ceesay (Nielsen 63′), Pontus Jansson (K), Niklas Moisander, Derek Cornelius (Olsson 82′)
Lasse Berg Johnsen (Lewicki 82′), Sergio Peña
Sebastian Jörgensen, Otto Rosengren (Ali 44′), Sebastian Nanasi
Isaac Kiese Thelin (Rieks 63′)

Ersättare: Ismael Diawara, Martin Olsson, Lasse Nielsen, Oscar Lewicki, Adrian Skogmar, Taha Ali, Patriot Sejdiu, Hugo Bolin, Sören Rieks

huvudpartners

officiella partners