Seger mot Degerfors IF

Publicerad 05 juni 2023 i Herr,Nyheter

Det blev en minnesvärd afton på Eleda Stadion. En 5–0-seger, Hugo Bolin och Daniel Gudjohnsen fick göra allsvensk debut. Och kvällens huvudperson, Hugo Larsson, fick göra mål och lämna planen till stående ovationer.

Nyckelhändelser

1′ Domaren blåser igång vårsäsongens sista hemmamatch!

3′ Hugo Bolin med en fin vändning och skott utifrån. Målvakten står rätt placerad och täcker skottet.

14′ Sergio Pena avlossar ett stenhårt skottett par meter utifrån straffområdeslinjen. Degerforsmålvakten lyckas med besvär styra undan skottet till hörna.

17′ MÅL! Hugo Bolin hittar Hugo Larsson med ett inspel från högerkanten och mittfältaren trycker enkelt dit 1–0.

25′ Martin Olsson ersätter en skadad Derek Cornelius. I samband med skadan på Cornelius påkallas det medicinska teamet till läktaren efter sjukdomsfall. Matchen blir tillfälligt pausad men återupptas efter några minuter.

42′ Stefano Vecchias avslut tar i stolpen.

45+9′ MÅL! Sebastian Nanasi utökar vår ledningen precis innan halvtidsvisslan ljuder! Mittfältaren petar in bollen från nära håll efter ett inlägg från Taha Ali.

51′ Hugo Bolin tråcklar sig skickligt igenom rödklädda spelare i straffområdet innan han hittar Hugo Larsson på fötterna. Den sistnämnde testar ett skott som seglar mot krysset, målvakten sträcker ut skickligt och styr undan bollen till hörna.

62′ MÅL! Taha Ali erövrar boll högt upp på offensiv planhalva. Yttern hittar sedan Sebastian Nanasi som glider in i straffområdet och skruvar in 3–0.

68′ MÅL! Stefano Vecchia placerar kyligt in 4–0 efter att han kombinerat sig förbi motståndarförsvaret tillsammans med Taha Ali.

75′ MÅL! Bollen blir kvar i straffområdet efter att Vecchia brutit sig loss. Returen dimper ner hos Busanello som utan svårigheter kan rulla in 5–0 i tom bur.

82′ Daniel Gudjohnsen får sina första allsvenska minuter när han ersätter Hugo Larsson. Hugo lämnar planen till stående ovationer.

90′ Domaren blåser av matchen! Vi vinner med 5–0 hemma mot Degerfors.

Henrik Rydström Efter matchen

– När man ser det såhär i efterhand så ser det ju lätt och självklart ut men vi vet ju också var Degerfors har sina styrkor. I kontringsspelet är de bland de bättre lagen i Allsvenskan. Vi har haft matcher, inte minst mot Elfsborg, där vi hamnade i ett underläge för att vi inte hanterade den biten. Idag är jag väldigt nöjd med att vi hanterade de styrkorna som Degerfors har. Där har funnits en oro i gruppen och bland spelarna, många var tagna efter det som hände med Anders. Sen fick spelargruppen beskedet att Anders är borta resten av året men att han är vid gott mod. Det var skönt, och jag tycker att gruppen har hanterat de tuffa sakerna på ett väldigt bra sätt.

– Vi kan inte ersätta Anders, varken som människa eller som spelare, men vi kan kanske göra det på ett annat sätt. Och lite av det såg vi väl idag. Niklas (Moisander) kommer in och gör sin första match i Allsvenskan på länge och är så självklar i allt han gör. Martin (Olsson) får spela mer än vad som var tänkt och gör det på ett jättebra sätt och Hugo Bolin får göra sin debut. Det är många saker som glädjer.

Om Hugo Larsson
– Jag fick möjligheten att ge Hugo en möjlighet att gå av och få publikens kärlek på det sättet och sen så fick han det efteråt också. Det är ju inte alltid det blir på det sättet. Han gjorde ju mål också. Sen skojade några erfarna spelare med honom ”Tjugo matcher och den avtackningen”, men förhoppningsvis kommer Hugo tillbaka en dag till Malmö. Han är väl värd den möjligheten han får. Jag har bara känt honom sedan December men det är otroligt vilka steg han tar, nästan dagligen.