Seger med 2-0 i mot IK Frej

Publicerad 10 mars 2013

Efter paus lossnade målskyttet och MFF vann i Svenska Cupen på bortaplan mot IK Frej.

Inte helt oväntat var det Malmö FF som dominerade både i spelet och i antal klara målchanser när man mötte division 1 laget IK Frej. Hemmalaget visade dock ett positivt spel där man framförallt i första halvlek kom fram i några farliga anfall, men det var MFF som hade den största chansen att ta ledningen när man fick en straff. Målvakten i IK Frej, Devala Gorrick (vald till matchens spelare i hemmalaget) gick åt rätt håll och 0-0 stod sig till paus.

I samband med straffsituationen fick hemmalaget högerbacken Simon Strand utvisad och därefter kändes det som en tidsfråga innan nollan skulle spräckas. MFF fortsatte att tålmodigt trycka på i andra halvlek och till sist kom också första målet. Ett vackert anfall från vänsterkanten där bollen effektivt spelades vidare till Jiloan Hamad som sköt bollen säkert i målvaktens högra hörn.

Ett byte mellan Pawel Cibicki, som startat på topp, och Simon Kroon gjorde att Malmö FF disponerade om laget något. Kroon tog Forsbergs plats på vänsterkanten som i sin tur tog plats bredvid Magnus Eriksson i anfallet. En kombination just mellan Forsberg och Kroon resulterade i 2-0 när Simon från nära håll kunde stöta in bollen under hemmalagets målvakt.

IK Frej visade att det inte var någon tillfällighet att de kommit så pass långt i Svenska Cupen. Trots en man mindre kunde de även i andra halvlek komma upp i organiserade anfall och bjöd på en bra match, även om MFF var numret större.

Vi tackar IK Frej för gott samarbete med streamen av matchen och tackar även SVT för att de släppte rätten att visa matchen.