Seger i vårsäsongens sista match

Publicerad 10 juni 2023 i Herr,Nyheter

MFF vände och vann på Finnvedsvallen och går till sommaruppehåll som serieledare.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Finnvedsvallen.

2′ Hemmalaget tar ledningen när Gustav Engvall krånglar sig förbi två försvarare och hänger in en boll vid Johan Dahlins vänstra sida.

35′ MÅL! Taha Ali med en fantastisk soloräd som börjar längs vänstra långsidan och tar honom via förlängda mållinjen in i straffområdet där han fintar bort både målvakt och försvarare och sätter bollen i nät.

60′ IFK Värnamo mycket nära att återta ledningen men skottet går i burgaveln.

70′ Taha Ali bryter in i straffområdet och skjuter ett vasst skott som målvakten tippar till hörna.

74′ Sören Rieks med ett lågt hårt skott som målvakten släpper retur på. Dessvärre hinner han fånga upp bollen igen innan Vecchia får tårna på den.

75′ MÅL! Johan Dahlin slår en långboll som missbedöms av motståndarmålvakten. Taha Ali snappar upp bollen och gör sitt andra mål för matchen i tom bur.

88′ MÅL! Sebastian Nanasi viker in och trycker in bollen i bortre.

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

En summering av matchen:

– Kim får alltid sina lag att göra så att det blir en tuff match och en massa utmaningar i matchen. Vi saknar en del ledande spelare och det märktes kanske i en del situationer. Men det var tillräckligt bra och jag är glad att vi kan få en hyfsat stabil och skön avslutning på matchen.

Taha Alis insats:

– Tvåan var av det enklare slaget. Johan Dahlin skickar bollen och får en assist. Men det jag är jäkligt nöjd med är hans utveckling och ansvaret han tar i försvar och presspel och beslutsfattandet som många ifrågasatte när vi värvade honom. Många tyckte att han bara är en dribbelgubbe. Det är han också men när Värnamo hade bra presspel löste han upp det genom att lirka sig förbi. Han har inte startat alla matcher men det har aldrig varit gnäll. Det säger en del om hur han är.

Om att gå på semester som serieledare:

– Hade vi sagt innan säsongen att vi skulle ha den raden hade vi varit jäkligt nöjda. Men vi är långt ifrån färdiga. Idag saknade vi Isaac och Anders som varit två av våra tydligaste ledare på planen. Man ser ändå att det är Malmö som spelar och även om vi inte är perfekta så börjar det bli en identitet i det vi gör. Och det ger poäng också.

Matchfakta

Mål
IFK Värnamo: Engvall (2)
Malmö FF: Ali (35, 75), Nanasi (88)

Varningar
IFK Värnamo: Inga varningar
Malmö FF: Inga varningar

Laguppställning

Johan Dahlin
Lasse Nielsen, Niklas Moisander, Martin Olsson (65′ Ceesay), Gabriel Busanello
Sergio Peña, Hugo Larsson (77′ Zeidan), Sebastian Nanasi
Hugo Bolin (65′ Rieks), Stefano Vecchia (77′ Sejdiu), Taha Ali (88′ Lewicki)

Ersättare: Ismael Diawara, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Mahamé Siby, Joseph Ceesay, Moustafa Zeidan, Patriot Sejdiu, Samuel Kotto, Daniel Gudjohnsen.

huvudpartners

officiella partners