Seger i Skånederbyt

Publicerad 18 september 2022 i Herr,Nyheter

Patriot Sejdiu och Dennis Hadzikadunic såg till att MFF vann Skånederbyt i Helsingborg med 2–1.

Patriot Sejdiu gör 1–0 på HIF i derbyt.

Nyckelhändelser

Minut 1: Matchen sparkas igång inför en härlig inramning.

Minut 13: Bra kombinationsspel från MFF leder till matchens första målchans men stolpen hindrar Moustafa Zeidan från att ge oss ledningen i derbyt.

Minut 17: MÅL! I nästa aktion agerar Zeidan kreatör och ligger bakom vårt ledningsmål med en fin assist till Patriot Sejdiu som kan placera in 1–0 med vänsterfoten.

Minut 32: Det är fortsatt MFF som producerar det mesta i anfallsväg på Olympia. Efter ett samspel mellan Berget och Olsson på vänsterkanten lyckas Kiese Thelin nästan peta in vårt andra mål, men bollen rullar strax utanför.

Minut 44: HIF kvitterar till 1–1 efter himmelsblått bolltapp på egen planhalva.

Minut 59: Första chans i andra halvlek tillfaller Sören Rieks som får huvudet på ett inlägg från Ceesay, tyvärr styrs nicken över ribban.

Minut 63: MÅL! En vänsterhörna från Zeidan ger resultat. Lasse Nielsen är fri på bortre stolpen och nickar in bollen i mitten till hans mittbackskollega Hadzikadunic som rakar in 2–1.

Minut 90: MFF kontrollerar resterande delen av matchen och HIF hotar aldrig Diawaras mål. Välförtjänt 2–1-seger i Skånederbyt!

MÅL:

Helsingborgs IF: Muhsin (44′)
Malmö FF: Sejdiu (17′), Hadzikadunic (63′)

VARNINGAR:

Helsingborgs IF: Rogne (56′)
Malmö FF: Berget (89′), Rieks (89′), Olsson (90′)

ÅGE HAREIDE EFTER MATCHEN:

– Det var en spännande match. Så som derbyn ska vara. Att få vara tillbaka som tränare och få arbeta i en sådan här miljö med 3300 Malmö-supportrar på plats det är helt fantastiskt.

– HIF ville vinna vi ville vinna. Det var ingen ful match men en match med dueller och mycket kraft. Vi har mycket att jobba med. Men vi har tid att arbeta med de sakerna vi vill förbättra inför Hammarby-matchen.

– Jag gillar att satsa på unga spelare. Man blir en duktig fotbollsspelare om man är omgiven av erfarna spelare och om man får chansen i de här stora matcherna. Patriot förtjänade en startplats idag. Han har gjort det mycket bra och kämpat hårt på träningarna och han gör ett jättefint mål. Jag är glad för hans skull.

LAGUPPSTÄLLNING

Ismael Diawara
Joseph Ceesay, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Martin Olsson
Moustafa Zeidan (Larsson 71′), Oscar Lewicki, Sören Rieks
Patriot Sejdiu (Beijmo 78′), Isaac Kiese Thelin (Toivonen 66′), Jo Inge Berget

Ersättare: Johan Dahlin, Emmanuel Lomotey, Hugo Larsson, Sergio Peña, Ola Toivonen, Felix Beijmo, Mohammed Buya Turay

huvudpartners

officiella partners