Seger i premiären av U21-Allsvenskan

Publicerad 21 februari 2022 i Nyheter,U21-match

MFF ställde upp med en meriterad startelva i U21-premiären hemma mot Mjällby AIF på Malmö IP. Efter en rad målchanser kunde Malik Abubakari till slut spräcka målnollan i den 80 minuten. En säker straffspark som gav MFF en 1–0-seger.

Malik Abubakari blev ende målskytten i U21-premiären hemma mot Mjällby AIF.

NYCKELHÄNDELSER

14′ Sergio Peña med en frispark snett till vänster om MAIF:s straffområde. Bollen landar hos Romain Gall som testar på ett tillslag men avslutet går precis över.

32′ Sören Rieks kommer runt på vänsterkanten och återigen är det Gall som är framme och hugger på bollen när den dimper ner i straffområdet men gästernas målvakt styr undan.

35′ MFF sätter hög press på Mjällby och vinner boll högt upp i banan. Hugo Larsson testar avslut från straffområdeslinjen men bollen smiter just utanför målvaktens högra stolpe.

41′ Ett fint inlägg av Alexander Hughes landar perfekt på Alvarez Perez panna men målvakten med en jättefin räddning.

80′ STRAFF! Ajdin Avdic söker sig ner mot kortlinjen, trampar runt sin försvarare men blir neddragen och får med sig en straff. Malik Abubakari är säkerheten själv från elva meter och sätter 1–0 lågt i målvaktens högra hörn.

MÅL

MFF: Malik Abubakari (80′)

MILOS MILOJEVIC TANKAR efter matchen

– Det var väl en typiskt U21-match tycker jag. Motivationen var kanske inte riktigt på topp i alla moment men det som var viktigast idag var att vi fick med oss ett bra resultat och att vi kunde gå här ifrån utan skador. Några spelare fick sina första 90 minuter idag och det var viktigt både för dem själva och för oss. Min tanke är att när vi går in i mars ska alla spelare ha 90 minuter i benen, därför valde vi att låta några av de lite mer rutinerade spelarna spela idag.

– Sen när Allsvenskan drar igång så är inte min plan att låta spelare som exempelvis Sören Rieks och Sergio Peña spela U21-matcher. Då vill jag låta de unga killarna få chansen och låta dem samla på sig erfarenhet. De unga killarna som spelar idag är jag nöjd med. Hugo Larsson spelade igår och gjorde det bra och han gör det bra idag också.

LAGUPPSTÄLLNING

Ismael Diawara
Ludvig Nicklasson, André Alvarez Perez, Josef Al-Imam, Peter Gwargis
Sergio Peña, David Edvardsson, Hugo Larsson
Romain Gall, Malik Abubakari, Sören Rieks

Ersättare: Viktor Andersson, Alexander Hughes, Raymond Adjei, Esim Mehmed, Ajdin Avdic, Isak Bjerkebo, Adrian Zendelovski

huvudpartners

officiella partners