Seger i genrepet mot Halmia

Publicerad 27 mars 2024 i Dam,Nyheter

Måndagens nyförvärv Mafalda Barbóz tog en plats i startelvan i genrepet mot IS Halmia och gjorde avtryck direkt. Efter en halvtimme var hon nära att bli målskytt men ribban var i vägen för portugisiskan. Det slutade med en 2–0-seger efter mål av Anna Plantin och Malin Gunnarsson.

Malin Gunnarsson placerade kyligt in en straff i matchen mot IS Halmia.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på plan 10.

9′ Lofthammar vinner boll högt och drar sig ut mot högerkanten. Hittar Gunnarsson med ett lågt inlägg som drar till på ett tillslag, men målvakten räddar.

11′ Lofthammar vinner boll igen och prövar från distans men avslutet smiter utanför.

17′ Hoff Persson fyller på ute på högerkanten och drar sig ner mot kortlinjen. Bryter in och går på eget avslut och stolpen är i vägen från ett ledningsmål.

27′ Mårtensson driver upp och hittar Barbóz centralt. Barbóz vänder runt och avlossar ett stenhårt avslut som dundrar i ribban.

32′ Mål: Anna Plantin trycker in en retur efter en lång svepande frispark från Kristell.

43′ Mål: Malin Gunnarsson ökar på till 2–0 från straffpunkten.

69′ Lofthammar breddar ut på Rolfsson som bryter in från högerkanten och tar avslut. Jättefin räddning från Halmias målvakt.

78′ Welin hittar Plantin med en djupledsboll men åter igen en fin räddning från gästernas målvakt när Plantin försöker placera in bollen.

Kim Björkegren efter matchen

– Vi har matchat väldigt hårt den här försäsongen så vi passade på att rotera lite idag. Men jag tycker vi går ut och markerar direkt. Redan efter ett par minuter kunde vi lett med ett par bollar.

– Väldigt kul att få se Mafalda [Barbóz] i spel redan i dag. Jag brukar vara försiktig med att göra en bedömning för tidigt men man ser ju direkt att hon är väldigt duktig. Hon har bara varit här i två dagar men kliver in och vill verkligen visa upp sig. Hon är explosiv och duktig på små ytor. Vi kastade ut henne lite på djupt vatten idag men jag tycker hon hanterade det bra. Synd att hon inte fick göra mål där när ribban var i vägen.

– Vi blev lite framtunga idag. Vi har mött väldigt tufft och bra motstånd här under försäsongen där vi inte skapat så mycket målchanser och så plötsligt får du jättemycket yta att spela på i offensiven och då vill alla ta chansen att fylla på. Vi borde varit lite kyligare och luckrat upp dem lite mer men jag förstår samtligt tjejerna som vill framåt, så därför lät jag det vara lite så i den här matchen.

– Måste passa på också att ge beröm till deras målvakt. Hon gör kanske sin livs match och sett till spel och målchanser så ska det här snarare sluta 5- eller kanske rent av 6–0.

Matchfakta

Mål:
Malmö FF: Anna Plantin (32′), Malin Gunnarsson (43′)
IS Halmia:

Startelva

Julia Cavander
Nathalie Hoff Persson, Sanna Kullberg (Kander 80′), Agnes Mårtensson, Sofia Wännerdahl (Elin Björklund 62′)
Hanna Lofthammar (Anna Welin), Mathilda Kristell (Petronella Winblad 57′), Mafalda Barbóz (Rebecka Holm 57′)
Nova Rolfsson, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Linnea Hagberg, Emelie Borg, Elin Björklund, Amanda Kander, Anna Welin, Petronella Winblad, Rebecka Holm

huvudpartners

officiella partners