Seger i första play-off-mötet

Publicerad 18 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Inför en sjungande och gungande hemmapublik klev Malmö FF ut och besegrade bulgariska mästaren Ludogorets med 2–0 i play-off-mötet till UEFA Champions League.

NYCKELHÄNDELSER:

1′ Avspark på Eleda Stadion!

15′ Ett fint väggspel in i straffområdet där AC får läget men stolpen hindrar lagkaptenen från att ge oss ledningen.

25′ JAAAADDÅÅÅÅ!!!!!! Veljko trycker in bollen efter en hörnvariant!

60′ Frispark på offensiv planhalva. AC lägger in bollen i straffområdet. Franz testar på halvvoley men en försvarare hinner precis fram och täcker undan bollen till hörna.

61′ På hörnan som följer håller JIB sig framme och trycker in 2–0!!!!

Jon dahl tomasson, efter matchen:

– Efter matchen mot Rangers sa jag att jag var stolt. Idag är jag imponerad. Jag är väldigt imponerad över hur killarna går ut och tacklar den här stunden. Vi fick fantastisk support från läktaren idag. De har börjat skämma bort oss med den här typen av atmosfärer. De var bara strax under 6 000 här men emellanåt lät de som 60 000.

– Vi visade hur långt vi har kommit i vårt sätt att spela och att vi kan hantera den här typen av internationella matcher. Vi vill vara en klubb som håller för Europa och ikväll bevisar vi ännu en gång att vi hör hemma ute i Europa. Vi har spelat väldigt bra så här långt och vi tillåter oss själva att fortsätta drömma. Vi skapar många målchanser och det går alltid att diskutera om vi skulle gjort fler mål men en sån här kväll fokuserar jag på vilken fin prestation vi levererar.

mål:

Malmö FF: Veljko Birmancevic (25′), Jo Inge Berget (61′)

Varningar

Malmö FF: Oscar Lewicki (11′), Franz Brorsson (49′),
PFC Ludogorets: Bernard Tekpetey (36′),

LAGUPPSTÄLLNING:

Johan Dahlin,
Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Niklas Moisander (Larsson, 34′)
Jo Inge Berget (Beijmo 81′), Oscar Lewicki, Erdal Rakip (Abubakari 81′), Sören Rieks
Veljko Birmancevic (Nalic 88′), Anders Christiansen, Antonio Colak

Ersättare: Melker Ellborg, Ismael Diawara, Eric Larsson (Moisander, 34′), Felix Beijmo (Berget 81′), Malik Abubakari (Rakip 81′), Peter Gwargis, Adi Nalic (Birmancevic 88′), Noah Eile, Markus Björkqvist, Sebastian Nanasi.

huvudpartners

officiella partners