Seger i första mötet mot Rangers

Publicerad 03 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Det är fördel himmelsblått inför returen i Glasgow om en vecka. Två snabba mål i den andra halvleken såg länge ut att ge MFF en 2–0-ledning med sig i bagaget till Skottland men en sen reducering i matchens sista spark, gav slutresultatet 2–1 hemma på Eleda Stadion.

NYCKELHÄNDELSER:

1′ Första mötet mot Rangers FC är igång, Framåt Malmö!

8′ Veljko får bollen på en yta nere vid Rangers kortlinje. Söker AC med ett inspel men mittfältarens avslut träffar tyvärr inte mål.

19′ Underbar krossboll från Niklas över till JIB på högerkanten. Berget tar med sig bollen längs straffområdes linjen och testar med vänstern. Rangers målvakten hinner ner till stolpen och räddar.

35′ JIB sätter återigen fart på högerkanten. Spelar in bollen mot främre ytan i straffområdet. Oscar är där och försöker styra bollen på mål men Rangers målvakt står rätt placerad.

47′ MÅÅL! Veljko lyfter in ett inlägg från höger. Vid den bortre ytan står Sören helt fri. Drar till på volley och stänker in 1–0!

49′ MÅÅÅL! Vi vinner tillbaka bollen direkt efter Rangers avspark. Bollen hamnar hos Veljko i straffområdet som iskallt placerar in bollen nere vid den högra stolproten.

95′ Rangers FC reducerar i matchens sista spark.


JON DAHL TOMASSON EFTER MATCHEN

– Jag är stolt och frustrerad på samma gång. Vi gör en fantastisk insats men får tyvärr ett mål emot oss i slutet och då blir alltid eftersmaken lite bitter. Men vi håller drömmen vid liv.

– I halvtid visade vi några klipp på hur vi vill agera med och utan boll. Vi får utdelning direkt och kliver ut och gör två snabba mål vilket gav oss energi, gav supportrarna energi och kanske att vi blev lite väl naiva i ett par lägen men det är ingenting jag beskyller killarna för. Idag är jag bara stolt över killarna.

– Vi har en motståndaren som nyligen besegrat Real Madrid och som har en rekordsäsong hemma i Skottland bakom sig. Men vi låter inte det skrämma oss utan går ut och visar att vi hör hemma i europeisk fotboll. Våra supportrar förtjänade den här insatsen, det är fantastiskt att kliva ut inför den här hemmapubliken och vi längtar till den matchen då det är fullsatt på riktigt. En tränare är alltid på jakt efter den perfekta matchen och jag tror vi alla kan vara eniga om att det finns mycket positivt att ta med sig från den här matchen.

– Det är 90 minuter fotboll kvar i Glasgow, kanske mer så det krävs fortfarande mycket av oss men visst har vi satt press på våra motståndare och visar att vi hör hemma i Europeisk fotboll.

MÅL:

Malmö FF: Sören Rieks (47′), Veljko Birmancevic (49′)
Rangers FC: Steven Davis (95′)

VARNINGAR:

Malmö FF:  Sören Rieks (18′), Niklas Moisander (52′), Lasse Nielsen (67′)
Rangers FC: 
Borna Barisic (38′), Cedric Itten (43′), Scott Arfield (70′)

LAGUPPSTÄLLNING:

Johan Dahlin
Niklas Moisander, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen
Jo Inge Berget, Bonke Innocent, Anders Christiansen (Erdal Rakip 89′),Oscar Lewicki – Sören Rieks (Felix Beijmo 88′)
Veljko Birmancevic (Adi Nalic 74′), Antonio Colak (Malik Abubakari 88′)

Ersättare: Melker Ellborg, Marko Johansson, Eric Larsson, Erdal Rakip (89′), Felix Beijmo (88′), Malik Abubakari (88′), Peter Gwargis, Adi Nalic (74′), Noa Eile, Markus Björkqvist, Sebastian Nanasi

huvudpartners

officiella partners