Seger i Borås

Publicerad 16 mars 2012

3-2 mot Elfsborg uppe i Borås innebar andra raka segern på försäsongen.

Med ett första mål av Simon Thern följt av två påpassliga avslut av Mathias Ranégie kunde MFF säkra segern mot en av årets guldkandidater, IF Elfsborg. Matchen höll på att inledas på värsta sätt när Elfsborg fick en straff redan i tredje minuten. Lasse Nilsson sköt dock över och inte långt därefter var det istället MFF som inledde målskyttet. Ett rappt anfall där Simon Thern löpte med hela vägen in i straffområdet och där serverades vackert av Daniel Larsson. MFF var pigga framåt men hade svårt att få grepp om bollen under längre stunder. Första halvlek gick spelmässigt till Elfsborg och även om de inte fick lika klara lägen som vid straffen blev det ett antal halvchanser. Inga som satte Dahlin på något prov dock.

I andra halvlek verkade Elfsborg mattas något och 2-0 till MFF kom inte på något sätt som en blixt från klar himmel. Intentionerna i anfallsspelet fanns där och vid en kontring i 60e minuten bar det frukt. Durmaz drev upp bollen och slog ett tidigt inlägg som verkade vara riktat mot Daniel Larsson. Istället gick det en bit över honom, passerade även ytterbacken och där dök Hamad upp. Daniel Larsson mötte bollen och friställde Mathias Ranégie som säkert placerade in årets första mål.

I 60 minuten gick Erik Friberg ut och in kom Wilton Figueiredo.

Matchen var inte på något sätt slut för det. Temat med straffar till Elfsborg höll i sig (U-21 matchen tidigare på dagen slutade 1-1 efter mål för MFF av Simon Kroon och straff till Elfsborg) och i den 80 minuten föll det sig inte bättre för MFF än att en boll ramlade in på straff av Ishizaki.

Repliken kom nästan direkt. I den 85 minuten lyfte Hamad en boll från mittplan ned till Ranégie vid Elfsborgs straffområde. Mathias plockade nästan retfullt enkelt ned den trots uppvaktning och gick förbi sin back och tryckte upp den i vänstra hörnet. Hög klass på det målet. Från passning till mottagning och avslut.

I 79 minuten byttes Alex Nilsson in istället för Daniel Larsson. Något tidigare i matchen bytte Elfsborg tre man och det var också den inbytte Johan Larsson som sprintade loss på sin högerkant och kom ren med Dahlin i den 90 minuten. Säkert avslut som Johan inte hade mycket att göra åt. En match som var tydligt präglad av försäsongen. En hel del felpass i båda lagen och ingen riktig fart i spelet. Å andra sidan är det aldrig lätt att åka upp till Borås och vinna matcher, men idag var MFF det bättre laget och vann ganska välförtjänt.

Väl värt att notera från matchen är vårt anfall. Två assist av Daniel Larsson och två mål av Mathias Ranégie. Lägg till ett vackert mål av Simon Thern på pass av Jiloan Hamad och det känns som att om någon tidigare hade frågetecken för offensiven, så är det dags att lägga dem på hyllan. Tre spelmål, alla av hög kvalitet. Kul!

Startelvan:

Målvakt: Johan Dahlin
Backar: Ulrich Vinzents – Pontus Jansson – Filip Helander – Miiko Albernoz
Mittfält: Jiloan Hamad – Simon Thern – Erik Friberg – Jimmy Durmaz
Anfall: Daniel Larsson – Mathias Ranégie

Daniel Andersson om matchen:

– Vi började väl sådär de första tio, men sen jobbade vi oss in i matchen allt mer. Försvarsmässigt tycker jag att första halvlek var väldigt stabil. Vi hade en hög press och kunde variera våra uppspel. Ibland la vi dem på Mathias, ibland slog vi längre bollar bakom deras backlinje för Danne att löpa på.

– Andra halvlek var bra fram till sista tio där vi kanske inte orkade riktigt längre. Samtidigt som de låg på och pressade för att få ett resultat. Men vi var sylvassa i omställnignarna hela tiden. Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med försvaret på det stora hela, även om där finns detaljer att jobba på. Och tre mål framåt här uppe är riktigt bra.