Seger i återstarten för damlaget

Publicerad 13 augusti 2022 i Dam,Nyheter

Idag sparkade damlaget igång höstsäsongen i division 2 och fortsatte på den inslagna vägen när Vellinge IF besegrades med 8–1.

Fredrik Jahnfors efter matchen

Om prestationen…

– Den är bra. Vi är jättenöjda. Vi har sett på träningarna nu efter sommaren att vi har tagit ett steg till anfallsmässigt och det fick vi verkligen se idag. Första 25 är vi fantastiskt bra, spelar ett varierat anfallsspel och har hög kvalitet på allt vi gör. Redan då har vi 4–0 och matchen är mer eller mindre avgjord.

– Sen är det svårt att hålla samma intensitet över 90 minuter i den här värmen. Vi har en period mitt i matchen då vi presterar lite sämre men sen avslutar vi matchen på samma fina sätt igen. Så vi fick några bra besked idag. Ett anfallsspel där vi har lyft oss ytterligare och även att vi har en stark trupp där alla spelare som kommer in bidrar till en fin laginsats.

Om att sprida ut målskyttet…

– Det visar att det är många som är bra idag. Vi är nöjda med alla rakt igenom. Målen kommer också från spelmässiga sekvenser som vi tränar på och dessutom ett från en intränad hörnvariant. Då blir man extra glad som tränare!

Om den kommande DM-matchen mot Trelleborgs FF…

– Det ska bli skitkul, och förstås extra skönt att vi spelar hemma på Malmö Stadion. Vi har några matcher i serien innan dess men det är klart att vi ser fram emot och laddar för TFF-matchen på sätt och vis redan nu. Det är en match vi ser fram emot lite extra.

Mål

Malmö FF: Hejde (2′), Svensson (14′), Holm (17′, 86′), Björklund (20′), Gunnarsson (45′), Winblad (56′), Williamsdotter (79′)

Laguppställning

Emma Svensson
Elin Björklund, Linnea Svensson, Ida Lyberg, Saga Fredriksson
Melina Skarström, Cornelia Lindgren, Petronella Winblad
Madeleine Hejde, Rebecka Holm, Malin Gunnarsson

Ersättare: Vera Ejlertsson, Caroline Williamsdotter, Stina Stadig, Cassandra Harletun, Alva Falk

huvudpartners

officiella partners