Seger i återstarten av division 3

Publicerad 08 augusti 2021 i Dam,Nyheter

Efter en tajt och avvaktande inledning kunde MFF till slut besegra IFK Trelleborg med 4–0 på Vångavallen när division 3 rullade igång igen efter sommaruppehållet.

Elin Björklund under hemmamatchen mot Lindeborgs FF, tidigare under säsongen.

Efter ett par veckors uppehåll var det dags för division 3 att rulla igång igen. I återstarten reste Malmö FF till Vångavallen för bortamatch mot tabellfemman IFK Trelleborg. Efter en något avvaktande inledning bröt Malin Gunnarsson mönstret när hon i den sjunde minuten stegade in centralt med bollen från sin kantposition. Från tjugo meter drog hon iväg ett stenhårt avslut som dundrade i ribban bakom en chanslös Trelleborgs-målvakt. Det blev starten på MFF:s tempohöjning och bara ett par minuter senare spräckte Melina Skarström målnollan efter att ha tagit hand om sin egen retur när hon kommit fri med hemmamålvakten.

MFF parkerade sig på offensiv planhalva men lyckades inte skapa några klara målchanser. Med halvtimmen spelad fick istället IFK Trelleborg möjligheten att flytta upp laget i samband med en vänsterhörna. Hårt inåtskruvad ställde den MFF-försvaret och Saga Fredrikssons panna räddade en hemmakvittering från mållinjen. Gästerna gick till pausvila med 0–1 i ryggen.

I den andra halvleken fick MFF mer fart på bollen. Men en suverän Hedvig Persson i Trelleborgsmålet stod i vägen gång på gång när de himmelsblå hittade luckorna framåt. Det krävdes en överspelad målvakt och ett öppet mål för att MFF till slut skulle få måljubla igen. I den 65:e spelminuten satte Elin Björklund fart ute på högerkanten. Med ett vältajmat inlägg hittade ytterbacken den bortre ytan där Malin Gunnarsson kunde trycka in 0–2 till Malmö FF. Och mindre än tio minuter senare kom Björklund runt på sin kant igen. Den här gången hittade hon främre ytan med ett inlägg som Elvira Ramel förvaltade på bästa sätt och ökade på till 0–3.

Med kvarten kvar av matchen bjöd gästerna på ett av säsongens kanske vackraste anfall. Melina Skarström stack iväg i djupled, klackskarvade bollen vidare till Saga Fredriksson som i sin första tävlingsmatch för året, lugnt och behärskat placerade in MFF:s fjärde mål för eftermiddagen. Ett mål som också fastställde slutresultatet.

saga fredrikssons tankar efter matchen:

Första seriematchen för i år för din del efter en lång tids skadefrånvaro, hur reagerade kroppen på det här?
– Ja det har varit en lång tid av rehabträning från min sida men det är underbart att få spela matcher igen. Kroppen känns bra så det handlar mer om att få in tajmingen och ligga rätt men det kommer efter ett par matcher så det är inget som stressar mig.

Stor dominans av boll i den första halvleken men vi kommer inte riktigt till några farliga målchanser, hur upplevde ni det där ute?
– Det kändes som att vi gav dem ett par meter för mycket när de försökte utnyttja våra bolltapp och gå på kontringar. I första halvlek så vinner de också många närkamper och får energi av det. I andra halvlek så höjer vi inte bara tempot utan vi avväger situationerna som uppstår mycket bättre vilket ger oss en helt annan balans i vårt anfallsspel. Vi skapar oss mer tid med boll, lite för att vi höjer tempot och de blir trötta, men också för att vi börjar spela klokare och med en helt annan pondus.

Mål och en räddning på mållinjen, vilket värdesätter en försvarare mest?
– Var det så nära att de gjorde mål, ja det var det nog. Nej men det är alltid kul att få göra mål förstås och framförallt att få avsluta ett så vackert anfall men jag som försvarare borde jag kanske säga det andra. Nej men det är det som är så härligt med det här laget. Alla är involverade i både vårt anfallsspel och vårt försvarsspel, det är riktigt roligt.

Mikaela Cindric och Alva Falk får speltid idag, till vardags i F06, vad säger du om deras match?
– De är jätteduktiga. Vi har haft ett gäng F06-spelare som tränat med oss under året och de är alla superduktiga. Det är häftigt att se hur de kliver in och tar för sig. Annars är det lätt att man som ny och ung i ett lag gömmer sig och låter andra ta plats och göra jobbet. Alva har ju till och med en boll i mål men tyvärr har domaren blåst av precis innan. Man kan väl säga att det ser lovande ut för framtiden.

mål:

MFF: Melina Skarström, Malin Gunnarsson, Elvira Ramel, Saga Fredriksson

varningar:

MFF: Martina Sutalo

Laguppställning:

Emma Svensson,
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Beatrice Andersson, Saga Fredriksson,
Melina Skarström, Martina Sutalo, Amanda Kander,
Elvira Ramel, Annelie Nilsson, Malin Gunnarsson

Ersättare: Ida Hansson, Anna Hellsten, Josefine Carlsson, Alva Falk, Mikaela Cindric

huvudpartners

officiella partners