Seger i årets första bortamatch

Publicerad 13 juni 2021 i Dam,Nyheter

Malin Gunnarsson spräckte målnollan redan i den tredje spelminuten. Det banade väg för en ny storseger och hållen nolla bakåt när Dalby GIF / Genarps IF besegrades med 9–0 på Dalby IP under söndagen.

Malin Gunnarsson under en träningsmatch tidigare i år.

Sammanfattning

Bussen styrde mot Dalby IP när division 3 Sydvästra rullade in i den andra omgången. 100 nyfikna åskådare fick likt förra veckans seriepremiär se Malin Gunnarsson öppna målskyttet för MFF. Redan i den tredje minuten hittade hon ytan bakom Dalby/Genarps backlinje, tittade upp och rullade kyligt in ledningsmålet vid den bortre stolpen. En smakstart för de himmelsblå gästerna som ställdes mot en tuff och väl samlad motståndare. Ytorna fanns längs kanterna och Elin Björklund fyllde ständigt på i offensiven från sin ytterbacksposition. I den första halvleken hittade hon två gånger om fötterna på Melina Skarström som från nära håll kunde trycka in både 2–0 och 3–0. MFF hann även med att göra 4–0 innan halvtidsvilan, mittbacken Beatrice Andersson var säkerheten själv från elva meter efter att hemmaförsvaret hamnat efter.

Malmö FF fortsatte att vara anfallsglada och den andra halvleken startade som om det vore en repris på den första. Tre minuter in trampade Malin Gunnarsson runt på vänsterkanten och placerade in sitt andra mål för kvällen. Dalby / Genarp, som stod upp bra i den första halvleken, fick det allt svårare med att hänga med i MFF:s passningstempo. Och när motståndaren började tröttna la gästerna i en växel till. Melina Skarström pricksköt in sitt tredje i matchen innan Elin Björklund ökade på till 7–0.

Med kvarten kvar av matchen fick Isabelle Henriksson kliva in. Anfallaren som till vardags spelar i Flickor 06 fick minuter i träningsmatchen mot Staffanstorp inför säsongen men idag kom också tävlingsdebuten för Henriksson. Slutminuterna bjöd även på två riktiga delikatesser. Först dunkade Amanda Kander in 8–0 med ett avslut utanför straffområdeslinjen. Ett avslut som gav inspiration till Martina Sutalo som stegade fram från sin mittbacksposition och dundrade in 9–0 från nära 30 meter. Ett vackert avslut som avslutade kvällen på ett soligt Dalby IP.

TRÄNARE, FREDRIK JAHNFORS

– Tycker vi gör en jättefin match idag. Jämfört med premiären så har vi bättre fart och bättre kvalité i näst intill allt vi gör. Vi är duktiga på att ge många olika alternativ till vår bollhållare och kommer ut med en bra energi som fortsätter genom hela matchen.

– Kul att se tjejerna våga ta avslut utifrån. Många fina mål idag men jag syftar förstås på Amandas och Martinas skott i slutet på matchen. Vi har faktiskt tränat en del distansskott i veckan för vi har många duktiga skyttar i laget som vi skulle kunna utnyttja än mer. När vi möter lag som likt dagens motståndare faller ner och gör det väldigt kompakt är det också ett sätt att hota våra motståndare.

– Med lite mer än en kvart kvar så får Isabelle Henriksson hoppa in. Jag tyckte hon klev in och tog för sig direkt. Hon funderar inte så mycket utan bara kör. Det är inte lätt att komma in på den positionen när de samlar hela laget centralt utanför eget straffområde men hon skapar ett par lägen direkt och kommer till avslut. Ett riktigt löfte och det ska bli kul att se henne fortsätta utvecklas.

Mål

Malmö FF: Gunnarsson (3′, 49′), Skarström (18′, 31′, 62′), Andersson (37′ – str), Björklund (71′), Kander (81′), Sutalo (87′)

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Elin Björklund, Madeleine Hejde, Beatrice Andersson, Ida Lyberg
Amanda Kander, Cornelia Lindgren, Annelie Nilsson
Malin Gunnarsson, Melina Skarström, Elvira Ramel

Ersättare: Vera Ejlertsson, Lovisa Wifvesson, Martina Sutalo, Anna Hellsten, Isabelle Henriksson


huvudpartners

officiella partners