Seger för U21 mot HBK

Publicerad 02 september 2008

***UPPDATERAD*** – Vi fick inte till riktigt samma fina spel som i matcherna mot HIF och Kalmar. Men det här gänget visar att de är sugna på att vara med i A-laget, säger Leif Engqvist efter att MFF:s U21-lag besegrat Halmstads med 2-1 hemma.
Målskyttar blev Rick Kruys och Jiloan Hamad, medan Dejan Garaca blev poängräddare med en fantomräddning i slutminuterna.

Malmö FF U21- Halmstads BK U21
2-1

1-0 30 min Rick Kruys
2-0 36 min Jiloan Hamad
2-1 62 min Alex Prent

Gula kort
42 min Pontus Jansson, MFF
63 min Anel Raskaj, HBK
67 min Emil Jensen, HBK

MFF:s startelva:
Dejan Garaca

Ruben Grönevik, Jasmin Sudic, Gabriel, Erdin Demir (ut 90 min)

Joakim Nilsson

Jiloan Hamad(ut 72 min), Rick Kruys, Jeffrey Aubynn(ut 77 min)

Agon Mehmeti(ut 68 min), Pontus Jansson

Ersättare:
Malte Hammenskog(mv)
Viktor Dahlgren, in 72 min
Omid Nazari, in 68 min
Hamid Alamin, in 77 min
Ezvin Ahmetovic, in 90 min

MFF:s U21-lag vann dagens match mot HBK:s med 2-1 efter 2-0-ledning i paus. Matchen var inledningsvis jämn och spelet böljade fram och tillbaka med flera bra perioder för båda lagen. Men när MFF tog ledningen efter en halvtimmes spel och sedan drygade ut den sex minuter senare vägde matchen över i ljusblås favör.

1-0-målet var Rick Kruys första i MFF-tröjan, ett skott från 20 meter efter tillbakaspel av Pontus Jansson, bollen in vid högra stolproten.
– Ja, den satt fint nere i ”krogen”, efter att Rick tagit emot första touchen och skjutit med andra. Riktigt snyggt, säger Leif Engqvist efter matchen.
2-0 var inte dåligt det heller, och kom till genom att Agon Mehmeti vackert släppte bollen mellan benen och friställde Jiloan Hamad i straffområdet. Målvakten räddade hans avslut men inte returen som följde.

HBK reducerade en kvart in i andra halvlek, men dessförinnan skulle MFF haft 3-0 genom Omid Nazari, som sköt ett skott i ribbans underkant. Bollen studsade ner i marken innanför mållinjen, men tyvärr uppfattades detta av varken huvuddomare eller assisterande. Istället hade HBK en kvitteringschans i slutet av matchen genom ett skott i straffområdet, men Dejan Garaca slängde sig och tippade bollen till hörna.
– En fantastisk räddning av Dejan, där hade man nästan räknat in 2-2. Han var riktigt duktig idag, och visade verkligen vilken bra målvakt han är.

Sista ordet gick emellertid sånär till inhoppade Hamid Alamin, som kom i ett rent friläge i slutminuterna, men erfarne HBK-keepern Conny Johansson fick fingertopparna på avslutet. Men slutet gott ändå, och en bra match av MFF.
– Vi fick inte till riktigt samma fina spel som i matcherna mot HIF och Kalmar. Men det här gänget visar att de är sugna på att vara med i A-laget, säger Leif Engqvist, som lyfte fram ett par individuella insatser.
– Gabriel och Jasmin var duktiga i mittförvaret, de styrde bort många farligheter, klev upp och bröt uppspel till forward. Jocke Nilsson är bra idag, han och Rick Kruys kompletterade varann på mitten och fungerade bra tillsammans.