Seger för U17-laget i Ligacupen

Publicerad 29 mars 2016 i Nyheter

Under påskhelgen avgjordes Ligacupen i Göteborg och U17 laget gick hela vägen efter att ha vunnit med 3-2 mot IF Elfsborg i finalen.

Men det var IF Elfsborg som tog ledningen i matchen trots att MFF inledde starkast.

– Jag tycker att vi ganska tidigt tar kommandot i matchen och de gör mål på sin första målchans egentligen. Men spelarna viker sig inte och fortsätter tugga på och till slut får vi utdelning och vinner rättvist, säger U17-lagets tränare Andreas Georgson.

I såväl semifinalen som finalen har laget hamnat i tidigt underläge men båda gångerna har laget lyckats vända och vinna.

– Jag är jäkligt stolt över killarna, där har de tagit kliv och mognat mentalt. Kommer det en motgång i en match så har det inte rubbat oss. Killarna har haft en väldigt fin och jämn nivå, säger Andreas Georgson.

Förutom guldet i U17 blev det även medaljer för U16 och U16-lagen, där båda lagen lyckades vinna bronsmatcherna. U19-laget vann sin bronsmatch med hela 10-0, även den mot IF Elfsborg.

– Jag tycker att vi visar upp en fin bild av vår äldre ungdomsverksamhet. Vår filosofi är att vara spelförande med stort bollinnehav och att vi når resultat med den filosofin skickar en tydlig signal till resten av Sverige att det är detta som Malmö FF står för, säger Andreas Georgson.

Ligacupen final: Malmö FF U17 – IF Elfsborg U17 3-2

Mål, Malmö FF: Kevin Harletun, Feliz Konstandeliasz, Laorent Shabani

huvudpartners

officiella partners