Seger för damerna i himmelsblå debut

Publicerad 14 juni 2020 i Dam,Nyheter

I väntan på seriepremiären besegrade ikväll damerna Kullabygdens DFF borta med hela 1–6 i en träningsmatch. Det var också första matchen i den himmelsblå tröjan för det återstartade damlaget.
– Efter en lång väntan var det underbart att äntligen få lira i rätt färg, sa Stina Stadig efter matchen.

Från och med i dag den 14 juni tillåts matcher utan publik. Det utnyttjade damlaget direkt genom att spela träningsmatch borta mot Kullabygdens DFF där en effektiv andra halvlek gav klar seger
med 1–6.

Men det var ett laddat och taggat motstånd som stod upp bra mot MFF i den första halvleken.
Trots en tveksam inledning kom ledningsmålet tidigt.

– Grymt att vi fick 1–0 där för vi spelade faktiskt inte så bra. Vi inleder matchen rätt slarvigt och höll i bollen lite för mycket och lät inte våra motståndare jobba, summerade Stina Stadig starten på matchen.

Hemmalaget fick också utdelning och kvitterade kort därefter till 1-1 på straff.
Ett mål som fick de himmelsblå damerna att tända till. 1-2 kom precis före halvtidsvilan och i den andra halvleken klev Malmö FF ut med en helt annan beslutsamhet i spelet.

– Det är kul att se att alla verkligen bidrar i offensiven och att vi är så varierande i våra anfall. När vi väl driver på så har vi ett otroligt högt tempo och då tror jag inte det är många lag som kan stå emot oss, sa Stina Stadig som gjorde sin första match från start efter att ha varit skadad större delen av försäsongen.

– Underbart att spela igen och slippa känna någon smärta. Nu vill man bara att serien ska starta.

Den himmelsblå tempoökningen gav ett rejält spelövertag och i slutskedet av matchen valde tränare Fredrik Jahnfors att sätta in dagens reservmålvakt Emma Svensson som ytterforward. Det visade sig vara ett vinnande koncept då även Svensson hamnade i målprotokollet och även om det blev storseger kunde det blivit fler Malmömål.

Träningsmatchen mot Kullabygden var också första matchen för damerna i den nya himmelsblå matchtröjan. Något som inspirerade tjejerna.

– Ja efter en lång väntan var det underbart att äntligen få lira i rätt färg. Det har vi alla längtat efter och jag tror att vi alla kommer växa lite till i den här tröjan, sa Stina Stadig efter matchen.