Seger 4–1 mot Halmstads BK

Publicerad 06 mars 2021 i Herr,Nyheter

Antonsson, Toivonen, Nanasi och Sarr i målprotokollet när vi besegrade Halmstads BK med 4–1 i sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen.

Nyckelhändelser

Minut 3: Felix Beijmo hittar en fin offensiv yta och slår in en perfekt passning till Ola Toivonen som dessvärre bredsidar bollen någon meter över ribban.

Minut 5: Sebastian Nanasi petar in bollen i mål efter en målvaktsretur men den assisterande domaren flaggar för offside.

Minut 33: MFF tar ledningen genom Marcus Antonsson. Toivonen hittar in till anfallaren som från nära håll kan stöta in bollen i mål. 1–0.

Minut 40: Gästerna kvitterar genom Amir Al-Ammari – ställningen är 1–1 efter 45 minuter.

Minut 50: Sebastian Nanasi ger himmelsblått ledningen på nytt. Jonas Knudsens inspel från vänster hittar Nanasi som skarvar in bollen stolpe in.

Minut 54: Ola Toivonen utökar ledningen till 3–1 efter kombinationsspel med Antonsson.

Minut 74: Amin Sarr gör 4–1 efter assist från Toivonen. Resultatet står sig matchen ut och betyder seger med 4–1 för MFF.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

Om insatsen
– Jag tycker att laget reste sig bra idag efter de två senaste matcherna. Vi skapar många målchanser idag också men är betydligt mer kliniska. Och vi spelade en bra fotboll i perioder också. Det andra målet, till exempel, är ett fantastiskt mål. Högt tempo, passningar på första touch och sen fram till Sebastian som sätter dit den. Riktigt bra.

– Kort analyserat gör laget det bra. Cynismen och skarpheten var på plats idag.

Om Sebastian Nanasi
Han gjorde ett fint mål till 2–1 och gjorde även ett mål i första halvlek som nog inte var offside. Det är en bra kille, väldigt fotbollsintelligent. Han är fortfarande ung och kommer bara att bli bättre.

Om Pavle Vagic som mittfältare
Han gjorde det bra, det var många som var bra idag, men han löste uppgiften riktigt fint. Han kan spela mittback, mittfältare, det vet vi. Det är alltid svårt att ta steget upp i planen men jag tycker att han gjorde det bra.

Mål

Malmö FF: Antonsson (33’), Nanasi (50’), Toivonen (54’), Sarr (74’)
Halmstads BK: Al-Ammari (40’)

Varningar

Malmö FF: Rakip (71’)
Halmstads BK: Baffo (62’)

Laguppställning

Marko Johansson
Felix Beijmo, Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Jonas Knudsen
Pavle Vagic, Erdal Rakip (Björkqvist 88’)
Jo Inge Berget, Ola Toivonen (Nalic 77’), Sebastian Nanasi (Traustason 62’)
Marcus Antonsson (Sarr 62’)

Ersättare: Mathias Nilsson, Eric Larsson, Arnór Traustason, Adi Nalic, Lasse Nielsen, Amin Sarr, Markus Björkqvist

huvudpartners

officiella partners