Satsningen tar nästa steg – Ny huvudtränare ska rekryteras

Publicerad 06 oktober 2023 i Dam,Nyheter

Med avancemanget till Elitettan tar Malmö FF nästa steg i damsatsningen. Till säsongen 2024 ska en ny huvudtränare rekryteras, samtidigt som Maxim Khalil fortsätter i rollen som assisterande sportchef.

Sedan återstarten av ett damlag i Malmö FF, inför säsongen 2020, har vi på fyra år gått rakt genom seriesystemet från division 4 till att nästa år spela i landets näst högsta serie, Elitettan. Såväl intresset som organisationen kring damlaget har vuxit för varje säsong och med målet att vinna serien även nästa år, fortsätter nu satsningen ytterligare. Så väl på- som utanför planen.

Ny huvudtränare ska rekryteras

Som ett led i satsningen görs en omorganisation i och runt ledarstaben och den sportsliga verksamheten. Till säsongen i Elitettan 2024 ska en ny huvudtränare rekryteras. Maxim Khalil, som under året varit både huvudtränare och assisterande sportchef, kommer framöver enkom att ansvara för rollen som assisterande sportchef till Daniel Andersson på damsidan.

Daniel Andersson, sportchef

– Det här steget är en naturlig del av satsningen runt vårt damlag där vårt främsta mål just nu är att vinna även Elitettan. Maxim har gjort ett jättefint arbete i sitt sätt att leda laget under året. När vi nu växer vill vi däremot inte ha en person på två så pass viktiga roller och enades om en renodlad roll som assisterande sportchef för Maxim.

­– Vem som blir huvudtränare är inte klart men vi vill ha en tränare som passar i vår profil sett till hur vi vill att MFF ska vara. Någon med stor passion för spelarnas personliga utveckling, men som också brinner för att föra föreningen framåt.

Maxim Khalil, blivande assisterande sportchef dam

–Under året har jag jobbat nära Daniel vilket varit väldigt lärorikt och det kändes spännande att fortsätta i en mer renodlad roll som assisterande sportchef. Samtidigt har jag i snart 10 års tid varit ute på fotbollsplanen som tränare dagligen med allt vad det innebär vilket såklart gjorde beslutet svårt.

­– Det vi bygger i föreningen dagligen motiverar och driver mig. Jag kommer såklart fortsätta jobba väldigt nära damlaget och tillsammans med Daniel i spetsen arbeta för att nå föreningens, både kortsiktiga och långsiktiga, ambitioner.

huvudpartners

officiella partners