Satsningen på esport fortsätter trots pausad eAllsvenskan

Publicerad 20 december 2023 i Esport,Nyheter

Malmö FF:s esportlag har ett framgångsrikt år bakom sig. När eAllsvenskan nu pausas fortsätter vår satsning med nya vägar framåt.

Efter den femte säsongen av eAllsvenskan står Malmö FF som regerande svenska mästare. När vi nu nåtts av beskedet att eAllsvenskan inte kommer att genomföras under 2024 konstaterar vi att det är ett lika oväntat som tråkigt besked. Vi hoppas att Svensk Elitfotboll nu lägger fullt fokus på att ha eAllsvenskan tillbaka till FC25 och under tiden tar vår esportsatstning andra vägar framåt.

Att eAllsvenskan pausas påverkar inte den ordinarie verksamheten i någon nämnvärd utsträckning. Vi kommer att arbeta vidare med våra två huvudspår som är att utbilda barn och ungdomar i hälsosamt spelande samt att öka antalet tjejer inom FC24. 

Detta arbete görs genom att fortsätta samarbeta med ytterligare skolor och fotbollsföreningar i vår digitala utbildningsplattform som kombinerar föreläsningar om kost, sömn, ergonomi samt fysiska träningspass med träningar i FC24. Mer om dessa samarbeten kommer att presenteras efter årsskiftet.

Vid sidan om detta har Malmö FF påbörjat ett samarbete med Malmö Stads fritidsgårdar för att öka antalet tjejer inom FC 24. Vi har även utökat antal exklusiva tjej-turneringar under eSkånecupen från två till fyra stycken. 

Parallellt fortsätter vi arbeta med eSkånecupen samt utforskar nya vägar framåt för efotbollen i Malmö FF.

De senaste åren har visat att efotbollen är en viktig del i vår förenings arbete för att fortsätta vara aktuell för barn och ungdomar och samt i att utbilda utbilda dessa inom hälsosamt spelande och att göra dem intresserade av Malmö FF i en tidig ålder. 

huvudpartners

officiella partners