Säsongens första allsvenska förlust

Publicerad 28 maj 2023 i Herr,Nyheter

Säsongens första allsvenska förlust är ett faktum efter att vi förlorat bortamötet mot IF Elfsborg med 3–0.

Nyckelhändelser

1′ Domare Joakim Östlund blåser igång matchen på Borås Arena.

15′ Sören Rieks klackar ner ett inlägg till Gabriel Busanello, vänsterbacken avlossar på ett tillslag ett hårt skott som åker precis över ribban.

18′ Farligt läge för Elfsborg när Gudjohnsen testar avslut med en cykelspark, skottet går utanför Johan Dahlins vänstra stolpe.

32′ Elfsborg tar ledningen efter en kontring. Ett inspel från vänster hittar Gudjohnsen som petar in bollen bakom Johan Dahlin.

34′ Efter ett kombinationsspel igenom Elfsborgs försvar får Sebastian Nanasi läge att avsluta. Men täckande försvarsspel hindrar Nanasis avslut från att träffa mål.

36′ Elfsborg utökar ledningen. På en hörna når Lagerbielke högst och nickar in bollen i mål.

53′ Stefano Vecchia hittar Joseph Ceesay i motståndets straffområden. Högerbackens avslut går över ribban.

54′ Efter ett misstag i backlinjen blir Elfsborgs Jeppe Okkels blir ensam med Dahlin och avslutar i mål.

76′ Taha Ali testar skott efter en dribblingsräd. Avslutet fångas av målvakten.

82’ Elfsborg kommer till ett farligt läge genom Jacob Ondrejka, avslutet smiter förbi utsidan av stolpen.

90 + 5′ Domaren blåser av en tung afton i Borås. Säsongens första förlust är ett faktum när Malmö FF förlorar matchen med 3–0.

Henrik Rydström efter matchen

– Vi visste om Elfsborgs styrkor och matchen blir väl så att Elfsborg får träff det de vill ha träff på.  Och vi får inte träff på det vi vill få träff på. Det spelar ingen roll att vi är oftare i deras straffområde jämfört med vad de är i vårt, att vi har fler avslut än Elfsborg, det tillhör ju inte vanligheterna när Elfsborg spelar eftersom det är ett av de lagen som har flest avslut per match. De gångerna de var i vårt straffområde var det ofta farligt medan vi inte var farliga när vi var i deras straffområde. Det berodde delvis på vår egen oförmåga men kanske framförallt på att Elfsborg försvarade sin box väldigt bra.

– Sedan är jag missnöjd med hur vi agerar i vissa nyckelsituationer som vid målen. Som jag sa vi visste att Elfsborg ville in bakom och direkt och det blev så idag. Det lyckas vi inte reparera, men det är nog mer Elfsborg som är bra än vi som är dåliga men det finns vissa saker vi måste förbättra. Sen är jag besviken på mig själv som inte riktigt lyckades förbereda spelarna på Elfsborgs omställningsspel.

IF Elfsborg: Gudjohnsen (32′), Lagerbielke (36′) Okkels (54′)