Sarpsborg 08 FF – MFF 1–1

Publicerad 25 oktober 2018 i Matches

Oavgjort i Norge i UEFA Europa Leagues tredje gruppspelsrunda.

Matchen i Norge hade knappt hunnit börja innan det dök upp ett jätteläge för MFF. Sören Rieks tog emot ett inlägg från Andreas Vindheim på ett tillslag och sköt med nästa. En fin aktion i straffområdet av dansken, men Sarpsborgs målvakt räddade till hörna.
Den första halvleken fortlöpte med att hemmalaget höll i taktpinnen, dock utan att skapa några hundraprocentiga målchanser. Närmst kom man i den 12:e minuten efter att en nick i straffområdet landade hos en hemmaspelare som sköt på volley, men tätt utanför Johan Dahlins vänstra stolpe.

Sarpsborg ägnade sig mycket åt långa inkast och lade stor vikt vid fasta situationer. De många avblåsningarna i den första halvleken gynnade utan tvekan norrmännens matchplan och de satte press på MFF i långa perioder. Men lagen gick till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan.

Den andra halvleken fortsatte i samma stil. Många avbrott och många fasta situationer. MFF försökte sticka upp i ett par kontringar, men oftast utan att hota med några seriösa farligheter. I den 74:e minuten slog Anders Christiansen in ett lurigt inlägg som studsade mot mål där andra MFF:are rusade fram, men Sarpsborgs målvakt avstyrde.

I den 79:e minuten tog MFF ledningen. Ett inlägg mot bortre stolpen nådde högerspringaren Andreas Vindheim, som läckert stötte in bollen på volley ur snäv vinkel. Kyla och precision av norrmannen som säkert jublade lite extra över att göra mål på sina landsmän.
Men ledningen höll inte i sig särskilt länge. I den 87:e minuten dök bollen upp i straffområdet för Ole Jörgen Halvorsen som sköt den i nät. Några minuter senare blåste domaren av matchen som alltså slutade oavgjort. Något bittert med tanke på det betydelsefulla ledningsmålet, men ändå en poäng på bortaplan som kan visa bli viktig i slutändan.

Sarpsborg 08 FF: Halvorsen (87’)
Malmö FF: Vindheim (79’)

Sarpsborg 08 FF: Tamm (31’)
Malmö FF: Vindheim (47’), Rosenberg (76’)

Uwe Rösler efter matchen:
– Vi har haft bättre dagar. Vi startade bra och skulle fått 1-0 tidigt, men deras målvakt gjorde en fin räddning. Efter det föll vi in i deras spel med många dueller och andrabollar. Det är inte så vi vill spela.

– Vi fick in ett fantastiskt mål, men tyvärr ger vi bort ett med bara tre minuter kvar. Men det ska sägas att Sarpsborg förtjänade att få ut något av matchen efter en helhjärtad insats. De satte press och vann dueller och då vinner man självförtroende. På det området måste vi förbättra oss till nästa match.

Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson (57’ Brorsson), Behrang Safari
Anders Christiansen (83’ Innocent), Oscar Lewicki (65’ Antonsson), Fouad Bachirou, Sören Rieks
Markus Rosenberg, Arnór Traustason

Ersättare: Walter Viitala, Eric Larsson, Marcus Antonsson, Carlos Strandberg, Bonke Innocent, Franz Brorsson, Romain Gall