San Agustin -dag 7 – the last chapter

Publicerad 30 januari 2007

Sista rapporten från Anders Andersson. Hemsidan och många med oss lyfter på hatten och tackar för all hjälp med att förmedla hem fakta och avslöjanden blandat med personliga funderingar.

Idag på träningslägrets sista dag drog vi vinstlotten.

Jag, Nicke, Robin och Jocke P hade fått dagens första träningstid kl 09.00. Styrka med spjutkastare och fystränare Andreas. Ett inte överdrivet hårt pass även om det var tunga vikter inblandade och vi var färdiga redan vid lite över 10. Perfekt med tanke på att vår nya bekantskap Herr Sol hade bestämt sig för att komma tillbaks till vårt hotell. Med sig hade han naturligtvis ett antal irriterande små moln som stal hans uppmärksamhet då och då, men för det mesta fick vi ta del av hans strålglans.

Vi lade oss vid poolen och efterhand som tiden gick anslöt spelare efter spelare tills i stort sett hela laget låg samlat. Skön känsla att kunna njuta lite nu när lägret snart är avklarat.

På styrketräningen högg det till i uppviglar-Podes rygg vid en övning, en liten låsning, och han såg sedan ut som alla andra gäster på hotellet. fast något yngre i ansiktet då förstås.

En mycket trevlig och av hotellgästerna uppskattad aktivitet är Bingon som hålls i ena poolbaren. Det är en Multinationell bingo och man hör alla nummer på 4 språk. Vackert med förbrödring över gränserna. France Dö poa. Alemange zwei punkte, wayoomenii two points, Espanja dos pontos.

I baren hörde jag senare två st Coka Cola flaskor stå och prata med varann.

Den ena frågade den andre. -Var ska du fira din födelsedag?

– I Rom…

Idag hade kvartssamtalsturen kommit till mig. Jag satt efter lunch ner med tränartrion Sören, Affe och Anders och gick igenom hur de ser på mig, hur jag ser på dem och hur vi ser på allt annat av intresse för lagets utveckling. Bra att få lufta lite med jämna mellanrum.

Under eftermiddagen spelades också returmatcherna i Tennis. Återigen stod Sir Alf som välförtjänt segrare.

Idag vågade även fyra modiga spelare ut på banan. Det var herrar Safari, Jocke N, Järdler och Skoogen. Järdler och Skoog fick en att minnas Edberg och Wilander medan Baseball-Berra och Berg och Dalbane-Jocke var mycket svingande i form och rätt mycket upp och ner om man säger.

Laget har fått ett nytt favorit Pojkband. Alla går o nynnar på en melodi som är svår att få ur skallen. Det är faktiskt en dansk grupp som sjunger och om ni är modiga, fräcka och aningen vågade kan ni finna den på YouTube. Sök på: Drengerne fra Angora – Blind Date.

När ni ändå kollar Youtube och vill vara lite mera sofistikerade så rekomenderar jag starkt att leta upp Monty Python, The Bragging sketch. En av de roligaste sketcher man kan finna enligt Andersson A.

Tja, nu bär det snart av hemåt. Avfärd i morgon vid mittag som de säger här nere. Nej förresten Medio Dia var det för vi är ju i spanien och inte i Tyskland som man lätt kan tro. Ska bli skönt att komma hem till de nära och kära. Trots det vill jag påstå att vi haft ett mycket bra, trevligt och givande läger. Vi kommer hem starkare och hetare än någonsin. Man kommer att sakna hotellet med dess intressanta buffè och jag måste säga att det är ett smart drag att man har satsat på samma underbart mysiga skarpa belysning i matsalen som de har i operationssalarna på MAS. Jag menar, om någon blir allvarligt sjuk är det ju bara att rensa ett bord och sätta igång att operera.

En relativt händelsefattig dag idag och därför vill jag nu bara tacka för mig för den här gången. Hoppas ni inte plågats allt för mycket av alla dessa otroligt ointressanta och patetiska liv jag beskrivit. Vi har iallafall haft skoj som attan.

Glöm inte: Ett gott skratt förlänger livet. Tänk på det i bussen hem från Gävle eller var ni än befinner er.

Må så gott och Tack för denna gång

AA