San Agustin -dag 6

Publicerad 29 januari 2007

Sjätte dagen var solen tillbaka. Träningsmässigt så har det vankas löpning och åter löpning. Och så fick man besök av en supporter som rest ända från Norrköping för att träffa killarna.

Här är Anders sjätter rapport

Nu vet jag hur det känns i Helvetet!!!

Jag vill inte gå händelserna i förväg så jag börjar med att vi idag vaknade till något oväntat och främmande. Solen smög faktiskt fram lite försynt bakom molnen och inget regn var i sikte. Fantastiskt. Vid frukosten berättade Järdler att hans Roomy Daniel Sliper hade kastat upp hela natten. Aj aj aj tänkte vi direkt. Bara vi inte smittas av magsjuka hela laget. Det vore riktigt illa. Fast först gick naturligtvis våra tankar till stackars Sliper som haft en så jobbig natt. Visst gjorde de det. Absolut. Stackare…

Det enda positiva med den sjukdomen var att han slapp träna denna dag. På morgonen var det den vanliga uppdelningen med A och B grupper. Vi började kl 10 med 30 min löpning. Vi sprang på strandpromenaden som sträcker sig ett par mil. Eller iallafall 5-6 km. Vi skulle springa i 15 min och därefter helt logiskt vända hem igen. Efter sisådar en 6-7 min kom vi till en trappa. Hiskeligt Brant uppåt och jag räknade till 947 trappsteg. Kan ha räknat något fel och överdrivet, men i benen kändes det som några fler. Efter denna anti-walk in the park, var det dags för styrketräning. Återigen bra övningar och det känns att vi blivit ruskigt starka. Så starka att vi troligtvis kommer att ge alla Mif-spelarna ett rejält kok stryk vid nästa lunch på kulan. Bara för att visa vem som bestämmer…

..skit också, det finns kanske någon av dem som av en outgrundlig anledning läser detta nonsens. Alltså, om så e fallet så fattar ni att jag bara skojade va? Hehehe. Bara ett litet skämt. He hehe, skoj va? Hmm.

Under lunchen var stämningen aningen låg. Ett rykte sipprade ut om vad som skulle hända på eftermiddagsträningen och det gjorde ingen fotbollsspelare glad. Möjligtvis Nestor Håkan och 1,68 i snitt-Sankan som skulle köra målvaktsträning med Jonnie. För dem som undrar om Sankans smeknamn så kan jag ge en ledtråd. Kolla statistiken från förra året. Han har påpekat att det var orätt av mig att kalla honom 2 i snitt så nu är det ändrat.

Det rykte vi hört blev snabbt tråkigt nog bekräftat av Andreas och Tobbe när vi stod på planen kl 15.00. Vi skulle snart ge oss i kast med något så ovanligt som intervallträning. Idag var det 2 minuters löpning på 90% av maxpuls och 30 sekunders vila. Gånger 20. Det blir ca 1 mils löpning under en tid av 50 min. 40 min efftektiv tid. Riktigt jävla jobbigt. Som en liten bonus hade som sagt solen bestämt sig för att hålla sig framme och plåga oss än mer. Snacka om perfekt timing.Tror det är för att testa vårt psyke. I morgon när vi har eftermiddagen fri kommer det säkert att regna igen. Jag kan slå vad om det.

Hursomhelst så gjorde killarna ett riktigt kämparpass och travade på som om de vore Cross the Line eller nåt. Ingen vek ner sig och det visar på en härlig kämparglöd. Jag måste nämna en del riktiga Duracellkaniner som imponerade stort. Unge Robin Nilsson såg bra ut, inte lika unge Yksel gled fram med lätta steg och Christian Järdler visade också ett bra kliv. Men starkast av oss alla är ändå Evighets-Danne och Propeller-Ulrich. Vinzent skruvar man upp innan passet och sedan springer han tills det är slut. Danne är otroligt stark som ni vet och han viker aldrig ner sig om han så ska svimma på kuppen. Mycket imponerande jobb av dessa herrar. Jag och Jocke Nilsson sprang ihop och vi höll ett bra jämnt tempo tycker jag. När man sprungit 5 st 2 minutare och visste att man hade 15 kvar så lekte inte livet direkt kan jag säga. Det var då jag insåg hur det är att leva i helvetet. Inget vidare faktiskt så härefter kommer jag alltid att göra det riktiga och inte handla omoraliskt så att man inte riskerar att komma ett paur trappor nejr som Jonny gjorde enligt Kal P Dal.

När vi är inne på ämnet etik så måste jag fråga om det är fel, när en gammal dam upprepande gånger tränger sig i matkön, att ge henne en diskret stämpling på hennes vita lilla plasttoffla så att det inte upprepas?? Förmodligen. Så får man nog inte göra. Nej nej.

Under våran slitsamma träning på ortens fotbollsplan hade vi faktiskt stöd från två supportrar vid sidan av plan. Det var Andreas och Diana från Norrköping, som är här på semester. De hade bestämt sig för att ägna eftermiddagen åt att titta på oss. Andreas hade sin MFF-tröja som han köpt på stadion 2004 under matchen mot Elfsborg. Ni kanske inte minns den matchen men det var årets sista vill jag minnas. Kul med support även på en avkrok som denna.

Glömde berätta att när vi var på restaurangen häromdagen så kallade en av kyparna Daniel Andersson för Ronaldo. Han tyckte att de var lika med sina rakade huvud och bastanta kroppar. Kan ju meddela att Danne inte kände sig särskilt smickrad av denna liknelse och om vi inte hållt honom nere så hade nog kyparen legat knockad och vi tvingats ge ordentligt med dricks. Mycket roligt tyckte vi eftersom Danne ju är väldigt vältränad och fit och jag inte är säker på att man kan säga detsamma om Milans senaste nyförvärv. Om det nu är klart att han gått dit.

Ingen verkar ha smittasts av Slipers magåkomma men det har gått en annan farsot i lägret. Som ni läst rakade en av materialarna, jag menar ledarna, sitt huvud. Nu har även tre spelare följt exempel och skalat sina små skallar. I ärlighetens namn så gjorde Jim Carey det innan Kenneth, eh ledarn, men nu har också två av the young ones gjort det. Philip ser okej ut men om jag sade att Robin såg bra ut i löpningen så gäller dessa ord inte i detta sammanhang. Jäklar!! Nåja, man vänjer väl sig.

Idag har ”San Agustin Open Dubbelturnering” i Tennis gått av stapeln. Då vi inte hade mer kraft i benen var det ledarna som stod för underhållningen. Första matchen spelade Hasse Borg/Leif Engqvist mot Staffan Tapper/Folkesson. Seger för Borg/Engqvist med 6-2, 6-4, 6-3. Därefter var det Sir Alf Westerberg/Folkesson mot Engqvist/Anders Johansson. Alf och Kenneth gick segrande urdenna strid med siffrorna 9-7, 6-3. Returmatcher spelas i morgon så de besvikna loosarna kan få ev revansch.

Vi såg inte matcherna men har fått berättats att Folkessons andraserve underifrån redan betraktas som klassisk och att Borg faktiskt är sin namne Björn och Bengt Grive i en och samma person. Dvs han kommenterar själv varje boll och slag tydligt och klart.

Hoppas det blir sol i morgon igen för då har vi bagarväckning och ska träna redan kl 9. Det medför ju dock att blir tidigt klara och vi får mer tid åt solning på förmiddagen.

Nu ska jag gå upp Till Skoogen på rummet och sedan är jag mycket nyfiken på Cats som de tydligen ska uppföra i baren. Jag tror på Broadwaykvalitet men man vet aldrig.

Ikväll ska jag sova gott helt fram tills det att jag vaknar.

Må så gott till nästa gång

AA