San Agustin -dag 5

Publicerad 28 januari 2007

Femte dagen innebär en femte rapport av vår flitige rapportör från Gran Canaria.

Idag avslöjar han vem som knep fjärde platsen i Fantastic 4, vem som har rakat av sig allt hår. Dessutom dementerar Ulrich alla rykten om att han skulle vilja lämna klubben.

Söndag

Vilodagen.

Den man enligt bibeln ska helga.

Nu visar det sig att ledningen visst inte är så troende så vi började dagen med Löpstyrketräning på stranden kl 09.00. Att springa och göra övningar i sanden är mycket lätt och smidigt. Man har alltid full balans och råkar aldrig ut för några Christer Majbäck släpp när man springer. Sanden fastnar heller inte på kroppen och letar sig defenitivt inte in på alla möjliga ställen. Och jag är aldrig ironisk där heller. Här däremot… Ett bra pass dock och vi fick känna att vi lever återigen. Som tur var hade vi resten av dagen fri så man kunde ta ut sig maximalt.

Med risk för att verka tjatig vill jag ändå delge er min stora optimism inför året. Alla arbetar koncentrerat och hårt. Det märks att de nya spelarna vill visa att de är här för att tillföra nåt och de spelare som var med förra året brinner av revanschlusta. Vi har talat färdigt om förra året så det skiter vi i nu. Men det syns i ögonen på folk här att vi inte ska vara med om det igen.

För egen del så kan jag knappt vänta tills vi får gå ut på stadion igen och börja plocka skalper. Vi har ett bra material och får vi en normal säsong så bara ska Guldet hem igen. Det är min åsikt och den står jag för. MFF spelar alltid för att vinna. Den känslan ska vi förhoppningsvis sprida under 2007.

En annan Fantastiskt fenomenal vinnare såg vi på teven när vi kom tillbaks från stranden. Roger Federer vann Australian Open i överlägsen stil. Tappade inte ett set. Sist det hände i en Grand Slam var det allas vår Björn Borg som gick Setobesegrad genom Wimbledon på 70-talet. Är Federer bäst genom tiderna?

Annars har det inte hänt så mycket idag faktiskt. Hade vädret varit bättre, bara gråa skyar idag också, så hade man kunnat sola och bada lite. Nu har det mest blivit filmtittning, playstation och bokläsning för grabbarna på Gran Canaria. Jag hängde med trollgubben Yksel och evighetsmaskinen Daniel A in till det man här nere kallar Centrum. Not much to hang in the Christmastree om man ska vara ärlig.

Detta är verkligen klichè bilden av hur en chartersemeserort ser ut. Alla restauranger har menyer på svenska. Kyparna kan de obligatoriska fraserna, Hej hej, kom in, hur mar do, svenska flicka, mikket bra, dyslektisk pluskvamperfekt och annat man alltid får höra på semesterorter. Det mesta ser ut att vara byggt under 80-talet och har på många håll sett sina bästa dagar. Ledsen om jag låter negativ. Hade solen varit framme hade ju naturligtvis allt varit bättre men ändå. Positivt är ju också att man här billigt kan köpa kläder av de kända märkena; Hugos Boss, Dolce OCH gabbana, Calvin Klan mm.

Efter att ha tagit oss en kaffe och tittat lite på Engelsk fotboll på den irländska puben som otroligt nog hette O`learys tog vi oss tillbaka till hotellet igen. I stan fanns förresten ett ställe som hette Anderssons Cafè men dessvärre var det stängt idag så vi kunde inte gå dit och få gratis glass eller nåt. Danne och jag alltså. Osmanovskis cafè har jag inte sett så han hade fått gå därifrån tomhänt såklart.

Nu ska jag ta upp en sak av det allvarliga slaget.

Tjatmoster påpekar igen att det är en mycket bra stämning i truppen och ingen är utanför. Därför är det tråkigt och oväntat att det tydligen gått rykten om att Ulrich Vinzents inte trivdes hos oss och att han inte kommit in i gemenskapen ordentligt. Man har visst sagt att han alltid åker hem så fort träningen är över och även att han ev ville bort från klubben.

Ulrich blev oerhört besviken när han hörde detta och han bad mig passa på att dementera det hela eftersom det enligt honom är helt osant. Han har en liten dotter hemma som han ville hem till så det är en av orsakerna till att han ibland åkte tidigt. Han meddelar också att han trivs utmärkt i laget och ser fram emot att kämpa om guldet i år.

Och vem säger förresten att man är utanför bara för att man aldrig säger nåt , bara sitter i sitt hörn och surar, vägrar prata svenska och aldrig vill hitta på nåt med de andra spelarna??

Inte för att Dansken är sån men jag bara undrar.?

Jag kan tillägga att Ulrich är mycket omtyckt i gänget och en riktig spjuver som ofta har nåt spex på gång. Ge honom en tuschpenna så kan allt hända.

Igår på middagen hände något oväntat. Pode klingade i glaset och reste sig upp. Alla undrade spänt vad han hade att säga och det var en nöjd och glad Mackan som ville tillkännage att Fantastic 4 nu återigen är fulltaliga. Den lediga platsen har nämligen tilldelas ingen mindre än….

….Hasse Borg. Nej förlåt, Jonas Sandqvist var det visst. Utan att Expertjuryn kallades in blev Sankan invald av en enig trio. 2 i snitt-Sankan reste sig och höll ett spralligt och osammanhängande tacktal där man iallafall kunde utröna att han var väldigt lycklig. Kul för killen. Jag vet inte om det här med Fantastic 4 fått lite stora dimensioner men vadå?

Ett vad slogs också igår och det blev så att en ur ledarstaben kommer hem med något kortare hår. Inget alls faktiskt. Vet inte om chefen på hemmafronten informerats om detta så jag skriver inga namn men dockan KEN är av ETT plastigt FOLKslag och E ingenS SON.

Såg just Barcelona besegra Celta Vigo med 3-1. De spelar en fantastisk fotboll tycker jag. Inte deras bästa match idag men snacka om att låta bollen gå som på ett snöre.

Nej som sagt. Det har inte hänt så mycket idag så mina idéer har tagit slut. Vi har ju inte Mattias Asper i laget längre och en sisådär 25-30 saker har inte tappats bort ännu och kan därför inte avslöjas här. Lite frustrerande att alla är så skötsamma. Nåja, veckan är ju inte slut än. Skam den som ger upp hoppet.

Tills nästa gång

Må så gott

AA