San Agustin -dag 4

Publicerad 27 januari 2007

Fjärde dagen bjöd på riktigt skitväder – för att vara Gran Canaria alltså. Men det stoppade inte vikingarna från norr.

Här är Anders Anderssons fjärde krönika.

Idag var det meningen att vi skulle skona våra trötta muskler, efter två dagars mycket hård belastning, genom att utöva den gamla klassiska grenen vattengymnastik.

De har visst haft lite problem med en för låg vattenniva i poolen så hotellet hade beställt kraftigt skyfall från en underbart grå himmel. Långt, långt, långt från den vackraste av alla himlar. Nämligen den vi alla älskar och känner som den HIMMELSBLÅ.

Men lite regn stoppar naturligtvis inte tuffa vikingar från norr så det blev dubbel vattenträning istället kan man säga. Inte nog med att vi hade motstånd underifrån vi fick också bara mången tung droppe från långt där uppe.

Glada som vi är i intervallträning körde vi på i samma spår genom att jogga på djupt vatten under 1 min. Lite poolhäng i ca 15 sek och sedan 1 minuts hårdare vattenlöpning. 20 upprepningar. Ganska jobbigt för ben och även armar men inte alls som tidigare dagar. När detta var klart gjordes en del benövningar som avslutning på poolbiten och sedan torkade vi av oss, bytte om och gick till Hotellets bar där vi fått ett hörnutrymme tilldelat oss. Där väntade styrkeövningar av olika slag. Armhävningar, rygglyft och en del ryggdunk blev det också när nån gjort nåt bra, några benövningar och hårt magmuskeljobb. Efterhand så strömmade det till en hel del folk till baren och vi fick lite åskadare. Sir Alf Westerberg kläckte en riktig Hegerforsare och sa: ”det här kan man verkligen kalla Barmarksträning” Genialt!

På det positiva planet kan jag nämna att Daniel THEORIN som ju i PRAKTIKEN bara latat sig hittills, nu har börjat träna så smått. Hans öga ser mycket bättre ut och är nu endast halvrött med dragning åt rosa.

Regnet det bara fortsätter att håna oss så eftermiddagens teambuilding, som skulle vara utomhus, byttes mot ett teoripass inomhus. Där talade vi om olika spelsystem och vi delades in i lagdelsgrupper av den avancerade sorten; backar och målvakter en grupp, mittfältare en och anfallare en. I grupperna diskuterade vi sedan hur vi ville lösa olika situationer som uppstår i match. Ett bra sätt att få in alla nya i gruppen och i MFF:s fotbollstänk. När alla tjatat, eller jag menar, talat färdigt gick vi gemensamt igenom de olika gruppernas förslag och idéer. Eftersom detta är företagshemligheter av Watergate storlek så avslöjar jag naturligtvis ingenting av vad som sades.

Direkt efter mötet tog lekledare Richard Dahan över. Vi indelades i 6 lag och sedan hade han en speciell uppgift vi skulle lösa. En lek manga av er säkert lekt. Först fick vi en bokstav, i detta fall M och sedan tilldelades vi ett papper med meningar typ: Nämn en mustaschprydd skådespelare. Nämn en frukt. Ett annat ord för kvinnans könsorgan. En stad i Danmark o.s.v.

Man skulle alltså komma på svar som började på bokstaven M. Tricket var att komma på något som de andra inte gjorde. Var man ensam om ett specifikt svar fick man 6 poang. Hade 2 lag samma svar fick de 3p var och hade mer än två lag samma så blev det 2 poäng. Kan ju säga att det finns en hel del sjuka, eller jag ska kanske säga uppfinningsrika, individer i detta lag. Kvinnans könsorgan kallas tydligen i vissa hem saker andra inte ens skulle våga viska till sig själv på en öde ö. Om min sammanställning av alla smeknamn på kvinnans kön inte finns med på denna sidan så beror det enbart på att man i MFF valt att ta bort detta i censuren.

(Ha ha den lätte går folk inte på Anders. Hemsidans kommentar)

Kom det upp någon tveksamhet som domaren inte kunda svara på så fick de andra lagen bestämma om det var rätt eller inte. Väldigt smart drag. Verkligen. Tror ni någon tveksamhet godkändes? Sa jag att lagandan har var bra? Får nog ta tillbaka allt jag sagt. Jäkla nötter alla andra utom de i mitt lag såklart.

Nåja.

Idag skriver jag redan kl 18.30. Detta beror på att vi om en liten stund ska ut och äta på en restaurang nere i byn. Trevligt att komma bort från hotellet lite. Vi ska dock inte till Pepes Bodega som självklart finns här. Ej heller på Lenas svenska delikatesser. Tyvärr nobbas även Sibylla där man, tror jag kan kolla V-75 ibland. Skandinaviska klubben är heller inte vårat mål för kvällen och inte ens Bröderna Bengtssons Bamsiga Bullar.(äsch det sista namnet hittade jag sjalv på). Istället ska vi på nån restaurang på Playa de Inglés. Engelska stranden. Vi befinner oss på Gran Canaria om någon nytillkommen tittare undrar. Hursomhelst ska det bli kul och intressant att kolla på alla engelsmän som lär växa fritt på den stranden.

Oj nu tittade den utmärkte reseledaren Anders Johansson in och sa att vi åker om 5 min. Tiden går fort när man har roligt och tydligen även nu så jag får väl avrunda.

Här kommer först ännu ett gratistips såhar i vintertider. Om ni fryser när ni är ute så är det bara att gå och ställa sig i ett hörn….

….där är det ju alltid 90 grader.

Med den lämnar jag er för denna gång

Må så gott

AA