San Agustin -dag 3

Publicerad 27 januari 2007

Dags för tredje dagens berättelser.

Bättre väder, ännu mera fysträning och Anders avslöjar rumsindelningen och en hel del nya smeknamn.

Idag vaknade vi i lagom tid till en solig dag. Jag var i sista styrketräningsgruppen och började inte förran kl 11 så det var ingen bagarväckning här direkt.

Tung styrka för benen men efteråt känner man sig stark måste jag säga. Ska nog kunna klara en del glidtacklingar i år också.

Vi kör enbart med fria vikter, d v s skivstång, hantlar och vår egen kropp som belastning. Tycker det funkar mycket bra. Blir mer inriktning på explosivitet vilket ju är fundamentalt för en fotbollsspelare. Vi fick höra idag att en bra tyngdlyftare ska vara kort och ha korta armar. Tror ni att folk påpekade att jag vore idealisk för denna sport? Hm. Det får man väl bjuda på.
Jag har ju ruskigt stora fötter och ni vet väl vad man säger? Stora fötter…..

….stora skor. he he

Efter lunch stod idag personliga möten, eller kvartssamtal, med tränarna. Tror de klarade av en 7-8 st idag. Jag var med som tolk åt Gabriel. Vilket läge att hämnas efter passtricket han blåste mig med tidigare i veckan. Funderade på om jag skulle säga att de ville sälja honom fortare än Ronaldinho gör en överstegsfint eller om det kanske var lite grymt. Jag kom fram till att jag kanske borde låta bli så det blev en rak översättning av allt vad tränarna sa till honom. Eller blev det???

Nar tolkningen var klar hörde jag ett glatt jubel från våra balkonger. Tittade upp och där stod ett helt gäng MFF-spelare och varvade burop med applåder. Det visade sig att ett par i övre medelåldern stod nedanför på gårdsplanen och spelade en form av land-curling. Kan defenitivt konstatera att de blev något stressade och en aning irriterade över dessa friska utrop. Givetvis fick deras sura miner våra pigga pojkar på ännu bättre humör vilket gjorde att jublet bara ökade i styrka. Så även buropen märkligt nog.

Efter lite bokläsning på rummet blev det sen dags för dagens löpträning. Idag var fokus satt på kortare distanser men även högre intensitet. Återigen sprang vi intervaller men först började Tobbe som är gammal sprinter att lära oss löpteknik. Rak och hög i kroppen ska man vara. Det var lite svårt att lära sig men på de flesta håll såg det stabilt och snabbt ut.

Intervallerna var av detta slag: 70 meter snabbt, 15 sek vila, 5ggr. därefter 4 min vila för att sedan ta oss an 100 meter snabb löpning, 15sek vila, 6ggr. Åter 4 min vila. 80 meter var nästa sträcka, 15 sek vila, 5ggr. otroligt nog 4 min vila och avslutningsvis 120 meter löpning, 6ggr. SLUT. Många pigga ben i början och lika många tuggummiben på slutet. Sista 120:an kändes det som om man sprang på en sandstrand i motvind. Men det var otroligt skönt efteråt och jag tycker att det ser bra ut i gänget. Ingen viker ner sig och man hjälper varandra. Lovande för framtiden.

Efter middagen hade vi sedan ett möte om en del överenskommelser och regler som ska gälla i vårt arbete. Vi delades av Grandmaster A Johansson in i grupper och där fick vi fritt spåna för att sedan sammanfatta med hela gruppen. Det gällde enkla saker som hur vi vill ha det i omklädningsrummet osv. Rent tyckte de flesta fast man inte kan tro det som det ser ut där ibland. Bra initiativ och nu får vi se till att vi sköter oss.

Fantastisk Look-Alike – Johan Andersson och Jim Carey.

Hela laget vill också skicka en hälsning till Jon-Inge och Anes som är hemma och tar hand om sina skador. ”Allt hade varit mycket bättre och roligare om ni varit här.Hälsningar Laget”

man blir tårögd. vackert så det förslår.

Såhär är rummen indelade förresten:

Italienska rummet med Kaptens-Daniel och Krögar-Yksel.

Rutinrummet med Nestor-Håkan och Dansk-Ulrik.

Karnevalsrummet med två ständigt glada Brassar Junior och Gabri.

Svärmorsdrömsrummet med målkungs-Jonathan och Klubbspets-Theorin.

Smygarrummet med Store-Giche och Jimmy ”Bob Marley” Dixon

Rummet med ursprung farligt nära Helsingborg men nu äkta himmelsblåingarna Ängelholms-Järdler och Svalöv-Sliper

Nykomlingsrummet med J A Jim Carey och Jet-Lags-Ola T.( fortfarande mycket trött efter landslagsresorna).

Barnrummet med Mak och Philip som båda är ca 20 år yngre än Håkan.

Ungtupparna med Kylige-Jocke P och Robin ”Gunther” Nilsson som är bördig från det fagra Österlen.

Rummet Arne Hegerfors skulle tyckt att det såg mörkt ut i med Raoul och Eddie the eagle.

Stimrummet med Chelsea-Bobby Ewing-Jocke N och 2 i snitt-Sankan.

Stojrummet med Fysprofils 10.an Berra Safari och Eleganten Pode.

Glidarrummet med Glidar Labinot som är allena på sitt rum.

Gamla rävar rummet med Nicke och undertecknad.

Alla nöjda och glada med denna fördelning verkar det som. Det känns som sagt att folk gillar varandra här och det är ju en bra grund att bygga på.

Så då.

Nu blir det ikke mer for denne 25-öring

Må så gott

AA